Franczy

November közepén indul az Xbox Live szolgáltatás

A világ legnagyobb szoftverfejlesztő cégekén nyilvántartott Microsoft képviselői kedden hivatalosan bejelentették, hogy a cég elsőgenerációs játékkonzoljához, az Xbox-hoz kapcsolódó internetes játékszolgáltatás, az Xbox Live idén november 15-én indul be, vagyis egy évvel azután, hogy az Xbox megjelent a kereskedelmi forgalomban. A korábbi híradásoknak megfelelően a Microsoft ekkor piacra fog dobni egy 50 dolláros áron kapható úgynevezett Xbox Live induló csomagot, mely többek közt egy headsetet, egy egy esztendőre szóló Xbox Live előfizetést, valamint egy az Xbox konzol broadband, azaz szélessávú internetre történő csatlakoztatását lehetővé tevő szoftvert fog tartalmazni.

A Microsoft nem titkoltan nagy hangsúlyt kíván fektetni a Xbox konzolhoz kapcsolódó internetes játékszolgáltatásokra, ugyanis a szoftvercég ily módon is fokozni szeretné az Xbox versenyképességét a konkurens Sony és Nintendo cégek PlayStation 2, illetve GameCube játékkonzoljaival szemben. A Microsoft egyébként az elkövetkezendő hónapokban saját bevallása szerint több mint 2 milliárd dollárt kíván elkölteni az Xbox Live hálózat kialakítására, valamint egy második generációs játékkonzol kifejlesztésére.

Mivel a Microsoft csak november közepén indítja be az Xbox Live nevezetű szolgáltatását, a konkurens Sony e tekintetben több hónapos előnyhöz jut, ugyanis a Japánban székelő gyártó már augusztus 27-én megkezdi annak a hálózati csatolónak a forgalmazását, mely a PlayStation 2 tulajdonosok számára mind broadband, mind dial-up internet kapcsolat esetében elérhetővé teszi a különböző online játékszolgáltatásokat.

A Microsoft és a Sony vadonatúj internetes játékszolgáltatásai közötti fő különbség abban rejlik, hogy míg az Xbox kizárólag szélessávú internet kapcsolat esetében használható online játékra, addig a PlayStation 2-vel dial-up internet elérés esetén is megvalósítható az online módon történő kikapcsolódás. Ugyancsak fontos különbség, hogy az Xbox Live egy zárt hálózat lesz, vagyis az Xbox tulajdonosok csak a Microsoft által üzemeltetett Xbox Live rendszeren keresztül csatlakozhatnak majd egymáshoz. Az Xbox Live szolgáltatás keretein belül egyébként a kezdetekben a következő hat játék lesz játszható: NFL 2003, NBA 2003, Unreal Tournament, Ghost Recon, NFL Fever, Whacked.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #8
    Vám, áfa, postaköltség, más régió, dombornyomásos hitelkártya hiánya. Szal vannak itt még problémák :P
  • Gabest #5
    Hol kapni 200 dollár alatt ilyen masinákat? Vagy csak itt nálunk nézik az embert hülyének?