JohnnyCage

Új chipsetek, olcsóbb DVD-írók

A karácsonyfa alatt egyelőre még nem lesznek filléres DVD-felvevők és DVD-írók, a tajvani chipgyártók szerint azonban a vezérlő chipkészletek árcsökkenésével az eszközök egyre megfizethetőbbé válnak.

Ráadásul ez a tendencia minden valószínűség szerint folytatódni fog a jövőben. Az ALi Corp., illetve Mediatek Inc. cégek, amelyek egyébként Tajvan két legnagyobb, optikai meghajtókhoz készülő vezérlőchipeket gyártó cégét testesítik meg, drasztikusan csökkenteni szeretnék a DVD-írók vezérlő chipkészleteinek árát.

A két társaság számításai szerint várhatóan a jövő év második felére lesznek a chipek olyan olcsók, hogy a DVD-írók, DVD-újraírók, és DVD felvevők tömegtermékké válhatnak. - Ezután semmi oka nem lesz, hogy a DVD-írók olyan drágák legyenek, mint most - mondta Chin Wu, az ALi Corp. elnöke.

A Panasonic és Philips DVD felvevők ára jelenleg 600 - 1000 dollár között változik. A tajvani gyártók piaci belépésével, illetve a vezérlő chipsetek árának lecsökkenésével ez az ár hozzávetőleg 300 dollárra csökkenhet a jövő év második feléig.

Az ALi várhatóan a jövő év elejére készül el DVD felvevőkbe szánt vezérlőchipjeivel, amelyek többek között integrált TV kódolót, és DVD+/-RW támogatást is ígérnek. A megoldás egychipes kialakításának, és az alkalmazott, saját MPEG-2 technológiának köszönhetően meglepően olcsó lesz.

A MediaTek Inc. DVD felvevő vezérlőchipjei 2003 harmadik negyedére várhatók, és hasonló képességekkel fognak rendelkezni, mint az ALi megoldásai. A legnagyobb eltérés a MediaTek chip esetében a külső cégtől licenszelt MPEG-2 technológia lesz. A két társaság a felvevőkbe szánt chipekkel egyidőben piacra dobja a számítógépes meghajtókhoz fejlesztett változatokat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!