Franczy

DVR-104: vadonatúj DVD író az ASUS-tól

Az elsősorban kiváló minőségű alaplapjairól ismert ASUSTek Computer képviselői csütörtökön bejelentették a tajvani cég legújabb, optikai elven működő adattároló berendezését, mely a keresztségben az ASUS DVR-104 nevet kapta. Az ASUS újdonsága egy a DVD Forum által elismert DVD-R, illetve DVD-RW formátumokkal kompatibilis DVD író, mely kétszeres sebességgel képes a DVD-R, valamint egyszeres sebességgel az újraírható DVD-RW lemezek írására. Az írás közbeni buffer underrun jelenség okozta kellemetlenségek kiküszöbölésére is alkalmas ASUS DVR-104 ezenkívül hatszoros sebességű DVD-ROM meghajtóként is képes funkcionálni, valamint nyolcszoros sebességgel írja a CD-R, négyszeres sebességgel pedig a CD-RW diszkeket. Végül pedig arról is érdemes említést tenni, hogy az ASUS vadonatúj DVD írója maximálisan huszonnégyszeres sebességgel képes a belehelyezett CD-k olvasására.


Az ASUSTek Computer munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az új DVD író által produkált kétszeres DVD írási sebesség körülbelül tizennyolcszoros CD írási sebességgel egyenértékű, valamint hangsúlyozták, hogy az új meghajtóval megírt DVD lemezek tökéletesen kompatibilisek a manapság forgalomban lévő asztali DVD lejátszókkal, valamint számítógépbe szerelhető DVD-ROM meghajtókkal. Az ASUS DVR-104 a cég ígéretei szerint mind a CD, mind a DVD lemezek esetében tökéletesen írási minőségre képes, valamint említésre méltó az eszközbe szerelt hűtőventillátor, mely a lemezek meghajtóba helyezésekor lép működésbe, feladata pedig nem más, mint a rendszer túlhevüléstől történő megóvása. A meghajtó tálcája egyébként két kis lemeztartó klipsszel is el van látva, tehát a drive-ot ily módon akár függőlegesen elhelyezve is tökéletesen használni lehet.

Az Ultra-DMA33 interfésszel rendelkező ASUS DVR-104 az ASUSTek Computer ígéretei szerint július elejétől kezdve világszerte kapható lesz, az újdonság kiskereskedelmi ára azonban egyelőre még nem ismeretes. A DAO, TAO, SAO és Packet Write üzemmódokban működni képes meghajtó egyébként lényegében az összes CD és DVD formátumot ismeri, természetesen a DVD+R/RW-t leszámítva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Boyz #8
    Ki mit mond az Asus 1608-as dvdíróról?????
  • Gabest #7
    Olvasd el a cikket +1x, ez is minuszos (DVD-R, DVD-RW), mint a pioneer.
  • Gabest #5
    Nyugodtan mondjad ha többet tudsz. Nekem nem volt még egyik se, csupán a megegyező parameterei és a hajszálra ugyanolyan elnevezés alapján találgatok.
  • Gabest #3
    Hmmm, ez nem egy átcimkézett Pio DVR-104? Nagyon gyanusssss :)
  • Supergamer_real #2
    ha te mondod:)
  • IMYke2.0.0.0 #1
    Halálra van ítélve! :(

    i2k