JohnnyCage

Hordozható médialejátszót tervez az Intel

A chipóriás a PC-k, illetve az Intel processzorok iránti igény növelése érdekében olyan komponenseket fejleszt, amelyek hordozható videólejátszó készítéséhez használhatók fel.

Az Intel Emerging Platforms Lab részlege a napokban jelenti be azokat a hardver- és szoftvereszközöket, amelyek lehetővé fogják tenni a különféle hordozható digitális médialejátszó eszközök kifejlesztését, állítják a tervhez közel álló hírforrások.

Az Intel maga nem kívánja gyártani az eszközöket, a társaság csak egy tervet készít el a jegyzetfüzet méretű készülékről, amely USB 2.0, illetve 802.11b összeköttetésen keresztül töltene le digitális tartalmakat a PC-ről. Az apró lejátszó Intel XScale processzort, merevlemezes meghajtót, és színes LCD kijelzőt tartalmazna. A 400 dollár körüli áron forgalomba kerülő eszköz várhatóan jövőre jelenik meg, természetesen más cégek márkaneve alatt.

Manny Vara, az Intel szóvivője megerősítette, hogy a társaság hordozható médialejátszó komponenseken dolgozik, a részletekről azonban nem kívánt beszámolni.

A chipóriás korábban gyártott olyan digitális eszközöket, amelyek kibővítették a PC-t. Az Intel hordozható digitális audiólejátszóinak, illetve digitális kameráinak célja elsősorban a PC-k iránti kereslet fellendítése volt. A társaság a közelmúltban azonban bezárta a részleget, mivel az nem tudott a várakozásoknak megfelelő eredményt elérni.

Az Intel a gyártókra bízza az eszköz végéleges specifikációinak meghatározását, de az alapkonfiguráció 20 GByte-os merevlemezt, illetve 4 colos passzív mátrix LCD kijelzőt tartalmaz. A szoftver oldalon XScale processzorokhoz optimalizált audió-, videó-, és JPEG codec-ek készülnek az Intel boszorkánykonyhájában. A komponenseket felhasználó partnercégek nevét a társaság az év hátralevő részében hozza nyilvánosságra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!