JohnnyCage

Belép a mobil PC-k piacára az ASUStek

A tajvani gyártó várhatóan az év utolsó negyedében dobja piacra első mobil PC-jét, amelynek kifejlesztésénél a társaság a notebook-, illetve alaplap piacon szerzett tapasztalatát kívánja kamatoztatni.

A mobil PC-k, vagyis a hordozható, saját áramforrással azonban nem rendelkező rendszerek iránt az utóbbi időben egyre nagyobb igény mutatkozik. Ennek oka elsősorban az ilyen eszközök kis mérete, hordozhatósága, illetve a notebookokhoz viszonyított alacsony ára. Nem véletlen, hogy számos gyártó, köztük az ASUStek Computer ilyen eszközök gyártásába fogott.

Az asztali PC-kbe szánt alaplappal, processzorral, illetve egyéb komponensekkel készülő, akkumulátort nem tartalmazó rendszereket az ASUStek notebook divíziója fogja gyártani, állítják egyes hírforrások. A társaság azonban egy külön üzletágat fog kialakítani a megoldásoknak, és különválasztja azokat a notebookoktól.

Az ASUStek a mobil PC-k tesztgyártáshoz kínai gyárát szemelte ki. A társaság a Sony notebook rendeléseinek teljesítéséhez ugyanis jókora gyártelepet létesített az országban. Kínában emellett rendkívül népszerűek a mobil PC-k. A China Center of Information Industry Development (CCID) jelentése szerint a mobil PC-k idei eladásai az országban elérik a 825 ezret, felülmúlva ezzel a notebook számítógépek piacát.

Az ASUStek mobil PC-i egyébként az Elitegroup Computer Systems (ECS) DeskNote sorozatának elvére épülnek, amely rendszerek mobilitásuk ellenére szintén nem rendelkeznek akkumulátorral. A szakértők szerint az ASUStek lehetősége az új piacon elsősorban az alaplapokkal szerzett jó hírnevében rejlik.

Egyes hírek szerint a tajvani ACER szintén mobil PC-k fejlesztésébe fogott, amely eszközöket a társaság többek között Európában is forgalmazna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!