JohnnyCage

A Mira is csatlakozik a CE családhoz

Bár a Mira technológiára épülő drótnélküli monitorok piaci megjelenéséig még hónapok vannak hátra, a szoftveróriás Microsoft megállapodott az eszközöket támogató szoftver nevét illetően.

A Microsoft szerint a Mira szoftveres megoldása a Windows CE for Smart Displays nevet fogja viselni, vagyis a technológia csatlakozik a CE termékcsaládhoz. A Windows CE for Smart Displays szoftverre épülő drótnélküli kijelzők Windows-vezérelt intelligens kijelzőkként (Windows-powered Smart Display) kerülnek a piacra.

A januárban bejelentett Mira koncepció lehetővé teszi, hogy a drótnélküli intelligens kijelzők az asztali számítógéptől fizikailag függetlenül, mint egy Tablet PC működjenek, ugyanakkor a felhasználó az egész házból hozzáférjen az asztali számítógép internet hozzáféréséhez, számítási teljesítményéhez, illetve tárolókapacitásához.

A Mira-alapú kijelzők a Windows CE.Net operációs rendszerre épülnek, és 802.11b drótnélküli összeköttetésben állnak a közelben lévő, Windows XP Professionalt futtató asztali rendszerrel. Az XP Professional verziója azért szükséges, mert a Home Edition nem tartalmazza azokat a terminal server funkciókat, amelyeket a Mira eszközök használnak. A Microsoft egyelőre nem döntötte el, hogy azoknak a felhasználóknak, akik XP Home Edition operációs rendszerrel rendelkeznek, ingyenesen biztosítja-e majd a szükséges bővítést.

Ezidáig mintegy 15 hardvergyártó kötelezte el magát a Windows CE for Smart Displays operációs rendszerre épülő intelligens kijelzők gyártása mellett. Az év végefelé megjelenő eszközök 6 - 15 colos LCD kijelzővel látnak napvilágot, áruk pedig 500 - 800 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!