JohnnyCage

Mira: Az ár kritikus tényező lehet

Az asztali számítógépekhez készülő, hordozható Mira kijelzők általános elterjedésében rendkívül fontos szerepet játszhatnak az eszközök bevezetését követő árcsökkentések, állítják a szakemberek.

A szoftveróriás Microsoft Corp. által kidolgozott, és a vezető Pc gyártók széleskörű támogatását élvező Mira koncepció nem mást valósít meg, mint egy drótnélküli hálózati kapcsolattal rendelkező hordozható kijelzőt az asztali számítógépekhez.

Az elemzők szerint az otthoni felhasználók számára készülő hordozható kijelzőket az évvégi megjelenést követően eleinte a technológia rajongói fogják megvásárolni. A megoldás általános elterjedése ugyanakkor elsősorban attól függ, hogy a kezdeti magas árat követően a gyártók milyen árcsökkentéseket hajtanak végre.

A hamarosan megjelenő Mira eszközök lehetővé fogják tenni a felhasználó számára az asztali számítógép teljesítményének, illetve internethozzáférésének kihasználását a lakás bármely pontjáról. A drótnélküli hálózati rendszer kialakítása azonban költséges eszközöket igényel, így a Mira kijelzők kezdetben nem lesznek olcsók.

- Határozottan úgy véljük, hogy a piaci debütálást követően le lehet majd olyan szintre csökkenteni a Mira eszközök árát, hogy tömegtermékké váljanak - mondta Aubrey Edwards, a Microsoft beágyazott rendszerekkel és készülékekkel foglalkozó részlegének igazgatója. - Az első változatokat várhatóan a számítástechnika megszállottjai fogják megvásárolni, mint minden ilyen jellegű újdonság esetén - tette hozzá a vezető a Computex Taipei 2002 kiállításon adott interjújában.

Bár a Mira kijelzők árát a hardvergyártók fogják megállapítani, Edwards szerint az eszközök hozzávetőleg 500 - 1000 dollárba fognak kerülni. A vezető szerint a rendszer legdrágább része az LCD kijelző, így annak jövőbeli árcsökkenése az egész megoldást olcsóbbá teheti. Egy 15 colos LCD kijelző ára jelenleg 350 dollár körül van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bekomman #1
    15 colos képernyő 285k forint( odakint), és ezzel eléred hogy már a monitorodat is keresned kell gépezés előtt.