JohnnyCage

A Philips célba vette az írható CD-k jogtalan gyártóit

A holland szórakoztatóelektronikai óriás Philips Electronics kedden keresetet nyújtott be az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságánál (ITC) 19 írható CD lemezeket gyártó cég ellen, hogy megakadályozza a licensz nélküli lemezek forgalmazását az USA-ban.

Az Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai társaságaként ismert Philips azzal vádolja a 19 gyártót, hogy azok megsértik a CD-R és CD-RW technológiákat védő szabadalmakat, mivel licensz nélkül forgalmazzák a lemezeket az Egyesült Államokban.

"A Philips arra kérte az ITC-t, akadályozza meg a licensz nélküli lemezek forgalmazását az Egyesült Államokban, hogy a több, mint 70 licensszel rendelkező gyártó ne kerüljön hátrányos helyzetbe a piacon" - áll a társaság közleményében. A Philips egyik képviselője szerint évente több millió licensz nélküli írható CD lemez kerül az Egyesült Államokba.

A CD technológia társfejlesztőjének az utóbbi időben a licensz nélküli CD gyártók mellett a lemezkiadókkal és filmstúdiókkal is meggyűlt a baja, az utóbbi társaságok ugyanis azzal vádolják a Philips-t, hogy a műsoros CD-k és DVD-k másolását lehetővé tévő technológiák kifejlesztésével a cég a kalózmásolás alapjait teremtette meg.

"A társaság komoly figyelmet fordít az innovációk szerzői jogok általi megvédésére" - közölte a társaság, amely viszont a közelmúltban kifejlesztett audió CD másolásvédeli technológiákat tartja helytelennek, sőt a Compact Disc - Digital Audio (CD-DA) szabvánnyal inkompatibilisnek.

A licensz nélküli lemezeket többnyire tajvani gyártók készítik, mint a Digital Storage Technology, a Gigastore, és a KingPro Mediatek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hiba #8
    Használj tájszólas lexikont.
  • Gabest #6
    origo: "A Vizsla a 'beznyes' keresésre nem talált weblapot"
    google: "Your search - beznyes - did not match any documents."
    altavista: We found 0 results.

    -> Ilyen szó hogy "beznyes" nem is létezik :P

  • hiba #5
    Fizess! fizess!! fizess!!!
    Ide a lovet!
    Penzt vagy eletet.
  • fotel #4
    érted így is nem? :D
  • zer0 #1
    Mekkora baromsag.... mindenki perel mindenkit!
    A szabad verseny es a monopolium kuzdelme....