JohnnyCage

Sugárellenes tablettákat vásárolnak az amerikaiak

A egyes online kereskedők ráébredtek, hogy a félelem jól árusít. A napokban elterjedt, újabb terrortámadást valószínűsítő hírek hatására az amerikaiak sugárellenes gyógyszereket kezdtek vásárolni.

A kálium-jódid tablettákat árusító kereskedők az elmúlt napokban eladásaik egekbe szökését követhették nyomon. A kálium-jódid a rádióaktív sugárzás emberi szervezetre gyakorolt hatásait csökkenti, az amerikaiak pedig újabban szükségesnek találják az esetleges sugárveszélyre való felkészülést.

Az elmúlt napokban elterjedt a hír, miszerint egy terrorista csoport úgynevezett "piszkos bombát" (dirty bomb) akart felrobbantani az Egyesült Államokban. A "piszkos bomba" nem atombomba, de rádioaktív sugárzást kibocsátó szennyezőanyagot terít szét a robbanás körzetében.

Az amerikai kormányszervezetek és lakosok a hírek hallatán megrohamozták a kálium-jódid tablettákat árusító kereskedéseket, és többek között az online forgalmazókat is. "Hétfőt, vagyis a piszkos bombáról szóló híreket követően majdnem ezerszeresére növekedett a forgalmunk" - mondta Troy Jones, a NukePills.com alapítója.

A piszkos-, illetve atombombáktól való félelem mellett az amerikaiak tavaly szeptember 11. óta nukleáris létesítményeiket sem érzik biztonságban, ami miatt az emberek méginkább tartanak a radioaktív sugázástól. Mindez persze azoknak kedvez, akik atombunkert, gázálarcot, illetve sugárellenes tablettát árulnak.

A kálium-jódid tabletta formájában szedhető be. A hatóanyag meggátolja a radioaktív jód pajzsmirigyben való felszívódását, amely rákos megbetegedéseket okozna. Egy atomrobbanás, illetve atomreaktor baleset esetén a radioaktív jód az az anyag, amely hosszú felezési ideje miatt akár többszáz mérföldes távolságokra is eljuthat. A kálium-jódid tabletta sem védi azonban meg a szervezetet egy atomrobbanás közvetlen hatásaitól, mint például a gamma sugárzás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MaDFoX #10
    :DD Van kilos kiszerelesben a konnyebb lenyeles erdekeben kocka alakura kikepzett, tuti mindenellenes gyogyszerem, tobbek kozt megved atomrobbanastol (mindenfele hatasat beleertve), vegyifegyvertol, biologiai tamadastol, puskagolyotol, felteglatol, woodoo atoktol, baseball utotol es minden mastol...
    SOT ha eppen nincs baj, kaveba edesitoszernek is nagyon alkalmas! ara CSAK 10.000.- Ft/kg!
    Meg SENKI nem panaszkodott! ;D

    Ja igen, elsosorban amerikai "paciensek" jelentkezeset varom, akiket mar kellokeppen megpugitott a media es minden marhasagot megvesznek...

    Ugyanitt, miniatur-szemelyi-felfujhatos-zseb atombunker is kaphato igen jutanyos aron!
  • TheZsenyka #8
    Bűnbocsánat cédulák.
  • Supergamer_real #3
    "Miért is nevel birkákat a tévé az emberekből? "

    Miert hat nem csodalatos?A TV azert van, hogy megmondja neked, hogy mit akarsz.... talan a legnagyobb nephulyito talalmany az emberi tortenelemben.
  • Laci73 #2
    Az egyetlen ami védelmet ad, az egy ólomból készült bunker, kétszáz méterrel a Sziklás-Hegység alatt.
  • Laci73 #1
    Ez a cikk önmagáért beszél. Miért is nevel birkákat a tévé az emberekből? Hogy el lehessen adni nekik bármit...