Franczy

Seagate U Series X merevlemezek

A különböző adattároló megoldásairól ismert Seagate Technology képviselői a napokban bejelentettek egy olyan új merevlemez termékcsaládot, melynek tagjait a gyártó elsősorban a fogyasztói elektronikus eszközökben történő felhasználásra szánja, vagyis elmondható, hogy a Seagate ezen új termékeivel leginkább játékkonzolok, valamint digitális audio-, illetve videolejátszók esetében futhatunk majd össze.

A Seagate képviselői a bejelentés kapcsán hagnsúlyozták, hogy a keresztségben U Series X nevet kapott új merevlemezek speciálisan úgy lettek kifejlesztve, hogy az említett fogyasztói elektronikus eszközökkel támasztott elvárásoknak megfeleljenek, így például elmondható róluk, hogy különleges motorjaik révén hagyományos társaiknál sokkal halkabb működésre képesek, kisebb méretekkel rendelkeznek, valamint hőtermelésük is jelentősen alacsonyabb. Zárójelben megjegyzem, hogy a Seagate a normál, tehát asztali számítógépekbe szánt merevlemezek piacán is forgalmaz számos rendkívül halk és alig melegedő winchestert, vagyis el lehet képzelni, hogy a vadonatúj U Series X merevlemezek mennyire halkak, illetve, hogy mennyire nem melegszenek.

A Seagate munkatársai elmondták, hogy a cég vezetése nagy fantáziát lát a különböző digitális audio- és videolejátszók, játékkonzolok, hálózati nyomtatók és routerek piacában, éppen ezért fontosnak találta egy olyan speciális merevlemez termékcsalád kifejlesztését, melynek tagjai minden szempontból megfelelnek az említett eszközökben történő felhasználásra. A cég képviselői azt is elárulták, hogy a U Series X termékcsalád 10 GB-os modellje kifejezetten a Microsoft első játékkonzolja, az Xbox részére lett kifejlesztve, míg a termékcsalád 20 GB-os modelljét várhatóan számos, elektronikai berendezésekkel foglalkozó gyártó alkalmazni fogja. A Seagate U Series merevlemezek mindegyike a 3,5 colos méretkategóriába tartozik, azonban magasságuk kisebb, mint a normál merevlemezek magassága.

David Reinsel, az IDC piackutató cég szakértője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Seagate lépése mindenképpen érthető, ugyanis a különböző fogyasztói elektronikus eszközökbe szánt merevlemezek piaca komoly lehetőségeket rejt magában, melyre jó példa, hogy ebben a piaci szegmensben 2006-ban az előrejelzések szerint már közel 60 millió darab winchester kerül majd forgalomba. Reinsel ezenkívül arra figyelmeztetett, hogy a Seagate jobban tenné, ha 20 GB-nál nagyobb kapacitású U Series X merevlemezt is piacra dobna, ugyanis a mai igényeket sok esetben már nem elégíti ki a 20 GB-os adattároló kapacitás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!