JohnnyCage

A notebook piac további növekedésére számít az ACER

A Tajvan legnagyobb számítástechnikai társaságaként ismert ACER Inc. vezetői úgy vélik, a 2003-as globális notebook eladások mintegy 20 százalékkal felül fogják múlni az idei, szintén meglehetősen jó eredményeket.

Mindez pedig elsősorban az új, drótnélküli internetes hozzáféréssel rendelkező modellek megjelenésének lesz köszönhető.

"Az idei év jobb eredményeket fog hozni, mint a tavalyi ... és a növekedés a jövő évben is folytatódni fog" - mondta Campbell Kan, az ACER notebook PC-kkel foglalkozó részlegének igazgatója utalva ezzel a PC piac 2001-es válságából való kilábalás kezdetére is.

A globális notebook piac stabil növekedésére támaszkodva a társaság mintegy 1,2 millió notebook számítógép leszállítását tervezi a 2003-as évben. Mindez 20 százalékos növekedést jelentene az idei évre előjelzett 1 millió darabhoz képest - közölte Kan.

- A globális piac újbóli fellendülésének mértéke nem lesz túlzottan látványos, de biztosak vagyunk benne, hogy fellendülés lesz - mondta Kan a tajvani Computex kiállításon adott interjúja során. A vezető szerint 2002-ben a globális notebook eladások várhatóan mintegy 10 - 15 százalékkal fognak növekedni a tavalyi eredményekhez képest. Kan a 2003-as év piacára vonatkozólag nem kíván előjelzésekbe bonyolódni.

2000 és 2001 között a notebook piac 5 - 8 százalékkal növekedett.

Az ACER bevételeinek egyébként mintegy 45 százalékát teszik ki a különféle notebook számítógépek. A fennmaradó részt elsősorban az asztali PC-k és PDA-k képviselik. A társaság notebookjait jelenleg a cég leányvállalata, a Wistron, illetve a szerződéses partner Compal Electronics készítik.

Várhatóan a július folyamán kerül sor egy harmadik, szintén tajvani gyártó bejelentésére. - Szükségünk van még egy szerződéses gyártóra, amelynek jó hírneve van a notebook gyártásban - mondta Kan, de egyelőre nem kívánta közölni, melyik gyártóról van szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!