Franczy

Láthatáron az olcsó LCD monitorok

Az egyik neves amerikai piackutató cég a napokban napvilágra hozta legfrissebb tanulmányát, melyből kiderül, hogy az LCD (folyadékkristályos kijelző) monitorok a korábbi előrejelzésekhez képest várhatóan hamarabb, minden eddiginél nagyobb számban és nem utolsó sorban olcsóbban árasztják majd el a piacot a közeljövőben. Az austini (Texas) székhelyű DisplaySearch cég szakértői szerint hamarosan minden, 10 colosnál nagyobb képátlóval rendelkező normál, illetve notebook monitor ára csökkenésnek indul, mely nagyrészt annak köszönhető, hogy a gyártók végre ki tudják majd elégíteni a piaci igényeket, vagyis az LCD kijelzők a jövőben már nem lesznek drága hiánycikkek.

"Elmondható, hogy a nagyobb monitorgyártó cégek szinte egytől egyig beindították vadonatúj ötödik generációs LCD gyártósoraikat, ami várhatóan azt fogja eredményezni, hogy az LCD monitorok a korábbi előrejelzésekhez képest korábban és nagyobb számban jelennek meg a piacon, áruk pedig rohamos csökkenésnek indul" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Ross Young, a DisplaySearch elnöke, majd hozzátette, hogy a legfrissebb előrejelzések szerint a világ monitorgyártó cégei idén mintegy 55 százalékkal több LCD monitort szállítanak majd le, mint 2001-ben. Young utalt arra, hogy a monitorgyártó cégek immár képesek a minden eddiginél nagyobb üveglapok kezelésére, melyekből egyrészt több LCD kijelzőt lehet gyártani, másrészt pedig sokkal olcsóbban, mint korábban.

Young elmondta, hogy az olyan nagy és neves monitorgyártó cégek, mint például az LG Philips, a Samsung Electronics, a Quanta, vagy az AU Optronics a közeljövőben mind növelni fogják LCD gyártókapacitásaikat, ily módon pedig megpróbálják kielégíteni a piaci igényeket. Mint ismeretes, az LCD monitorok piacán jelen pillanatban jóval nagyobb a kereslet, mint a kínálat, ami nem meglepő módon azt eredményezi, hogy az LCD kijelzők egyrészt kis számban vannak jelen a piacon, másrészt pedig, hogy ezen eszközök nagyon sokba kerülnek. A monitorgyártó cégek egyébként a gyártókapacitásuk növelésével párhuzamosan minden eddiginél nagyobb bevételekre számíthatnak, ugyanis az előrejelzések azt mutatják, hogy idén ebben a piaci szegmensben közel 79 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítanak majd le, mint a tavalyi esztendőben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HNR #3
    Hmmm, 55%-kal novekszik a gyartas, 79%-kal a forgalom.... Akkor mitol fog csokkenni az ar?