JohnnyCage

A Seagate megkönnyíti a számítógép bővítését

Az elsősorban merevlemezes meghajtók gyártásával foglalkozó társaság arra a tényre épít, hogy a legtöbb felhasználó tart a számítógép szétszerelésétől, és az ezt igénylő bővítésektől.

A Seagate vezetői a "csináld magad" felhasználói réteget célozzák új tervükkel, amellyel a számítógép merevlemezének kicserélését szeretnék megkönnyíteni. A társaság a közeljövőben részletes, nyomtatott beépítési útmutatóval, valamint eszközvezérlő szoftvereket tartalmazó CD-vel kívánja forgalomba hozni egyes merevlemezeit. A gyártó azt reméli, a felhasználók azt a merevlemezt fogják választani, amelyiket könnyebben be tudják építeni meglévő, illetve újonnan "összebarkácsolt" számítógépükbe.

A Seagate szerint a számítógép bővítésének első lépése általában nagyobb kapacitású memóriamodul vásárlásából áll. A következő lépcsőfok azonban rendszerint egy nagyobb merevlemez beszerzése, amellyel kibővíthető a számítógép adattároló kapacitása. A felhasználók egy jelentős része azonban nem szívesen bontja meg a számítógép házát, és nyugodtabb szívvel fogna a művelethez, ha a kezében tarthatna egy részletes leírást az új merevlemez beépítési teendőiről.

A meghajtóra nyomtatott útmutatóval, kiegészítő füzettel, eszközvezérlőket tartalmazó CD-vel, merevlemez adatkábellel, illetve rögzítőcsavarokkal forgalomba kerülő 40, 60, és 80 GByte-os, 7200-as percenkénti fordulatszámú merevlemezek kezdetben próba jelleggel az amerikai Fry's Electronics üzleteiben, illetve az Outpost.com weboldalon lesznek kaphatóak. Az akciós csomag a későbbiekben várhatóan szélesebb körben is elérhető lesz.

A társaság a csomagok árát nem közölte, de a Barracuda 40, 60, és 80 GByte-os meghajtók ára 109 - 159 dollár között mozog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [CaveMaN] #8
    Ehe, a cím alapján arra gondoltam, hogy az egyszerűbb csere miatt elkezdik fejleszteni a ATA HOT-PLUG-ot :o))) csalódás :o)
  • Gabest #1
    LOL, ez jó. Aki egybegépet vesz, annak általában nem szabad úgy se szétszednie a garancia miatt, aki meg maga rakta össze, annak tökfőzelékes az ilyen.