JohnnyCage

2 milliárdos "gyorssegély" az Xbox projektnek

A szoftveróriás az elkövetkező öt év során összesen mintegy 2 milliárd dollárt kíván áldozni az Xbox játékkonzol népszerűsítésére, az Xbox Live szolgáltatás megvalósítására, illetve a konzol következő generációjának kifejlesztésére.

A társaság egyértelműen kijelentette, hogy piacvezető játékkonzolt szeretne faragni az Xboxból. John O'Rouke, a Microsoft játékokkal foglalkozó divíziójának marketingigazgatója elmondta, hogy a 2 milliárd dolláros összeg jelentős része az Xbox Live elnevezésű online játékszolgáltatás kifejlesztéséhez szükséges, de a társaság emellett a játékkiadókat, illetve a következő generációs konzol kifejlesztését is támogatni szeretné a keretből. A szoftveróriás képviselői azt már korábban bejelentették, hogy a társaság konzolonként 40 - 50 dollárt kíván költeni az online játékszolgáltatás bevezetésére, noha az Xbox ára az előállítási költségeket sem fedezi.


O'Rouke szerint a Microsoft várhatóan idén ősszel fogja bejelenteni az Xbox Live szolgáltatás debütálási időpontját. Az Xbox online szolgáltatása a Sony PlayStation 2, illetve Nintendo GameCube játékkonzolokhoz készülő online szolgáltatásokkal ellenben nem hagyományos internethozzáférésen keresztül lesz elérhető, hanem egy zárt előfizetői hálózatra fog épülni.

A Microsoft egy 49,95 dolláros árú Xbox Live csomagot fog árusítani, amely 12 hónapos előfizetést, valamint egy mikrofonos headsetet tartalmaz majd. Az utóbbi eszköz egyébként a felhasználók közötti csevegéshez lesz használatos. Az Xbox Live csomag ára nem foglalja magába a broadband hozzáférést, amelyre külön kell majd előfizetni.

A várakozások szerint az NFL Fever 2003, a Mech Assault, illetve az Unreal Championship játékok fogják elsőként támogatni az Xbox online szolgáltatását. O'Rouke arról nem nyilatkozott, hány játék fogja támogatni az Xbox Live-ot annak megjelenésekor, de a jövő év végére várhatóan 50 Xbox Live-alapú játékszoftver lesz elérhető a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #26
    Legyetek szívesek és ne szedjétek ki a hozzászólásokat, jó...???
  • Yfel #18
    A fenebe... :)
  • Yfel #16
    pcsux: erveid is vannak, vagy azt mar tul sok lenne elvarni toled?

    stewe: asszem egyszer mar mondtam neked: kosz, de nem halok bele

    Efreet: Nem gondolod komolyan, hogy megepitenek egy tobbszazmillios halozatot es ingyen adjak a hozzaferest ugye?

    Csabi: Pedig kothetnenek keresztszerzodest, hogy PS2-re Halo, XBox-ra meg GTA3 (Meg GT3)
    Egyebkent hol lehet olvasni rola, hogy GTA3 sem lesz XBoxra?
  • Efreet #13
    az MS feltalálta, és pénzért adja azt a technológiát, ami a Dreamcastos világnak 1998 óta ingyenes része.
  • Yfel #10
    Sajnos nincs, jobb dolgom is volt mint konzolt venni, de amint megengedhetem magamnak, azonnal veszek egy XBox-ot
  • Yfel #8
    Konzoloknal szerintem a konkurencia kiirtasa nem ugy megy, mint szoftvereknel. Akarmilyen nyomott arakon aruljak az xboxot, a mar eladott tobbtizmillio ps2 nem fog felszivodni.

    Amen.

    tobb helyen ravilagitottak, hogy ez a tevhit az eloallitasi koltsegnel olcsobban arusitasrol csak a nyomtatokra meg az xboxra igaz

    Nyomtatokon belul is csak a tintasugaras nyomtatokra... annak meg gyorsan behozza az arat az irrealisan magas tinta-ar. Az HP legjovedelmezobb uzletaga a Printerek... emiatt volt Walter H-nek akkora problemaja az HPQ fuzioval... szerinte az HP-nek a nyomtato-uzletagara kellett volna koncentralni mivel az a legjovedelmezobb. Persze itt az 1000$ feletti gepekrol volt szo.

    Kepzeld el hany millio ps2-ot vettek meg az emberek dvd lejatszonak

    Szerintem nem sokat... A PS2 meg igy is dragabb volt mint egy belepo-szintu DVD lejatszo.

    A Temahoz: az MS nagyon a konkurencia elott jar es nagyon nagyot fognak kaszalni ebbol a fejlesztesbol, ugyanis a jatekgyartoknak csak a programot kell megirni es nem kell kifejleszteniuk a sajat halozatukat amin a jatekot online nyomjak (ala PS2)... ezzel sok fejlesztot meg fog nyerni az MS, mert nem csak konnyebb a platformjukra fejleszteni mint a Sony-era, hanem meg az online halozat kialakitasat is vallalja az MS. Szerintem ez egy nagyon nyero felallas.

    Attol fuggetlenul, hogy van amiben elitelem a Microsoftot, nagyon tetszik az a strategiajuk amivel a jatekkonzol piacon kuzdenek. Itt tenyleg meg kell nekik mutatni, hogy tul tudjak teljesiteni az alapban elvart szintet es eddig semmi panasz nem lehet rajuk.
  • Power #6
    Ez nem igaz, már PS2-n van haszna a Sony-nak, aszem közel egy éve.
    Ami viszont, gusztustalan, hogy mivel az ms-nél az egész nem az interneten, hanem zárt előfizetői hálózaton fog müködni, ha ezt a piacot is bekebelezi, akkor szinte saját internet-e lesz, sok tízmillió előfizetővel, ebből lesz a nagypénz, amikor már a otthoni hűtő, tv, miegymás is erre lesz rákötve.
  • Supergamer_real #3
    Mert az is... kivancsi vagyok bejon-e itt is a penz beszel a tobbiek meg ugathatnak dolog a konzolpiacon.Mert ha igen... hat akkor egy 10 even belul sajnos eleg komoly bajok lesznek (meg mar vannak most is).

    Amugy mintha korabban azt irtak volna, hogy az egesz konzolpiac 20 milliard dollar koruli lenne, ha ehhez kepest 2 milliardot aldoz az MS erre az uzletre akkor (sajnos) komolyan gondoltak a sracok ezt az X-box dolgot es hosszabb tavra terveznek.
  • RpPRO #2
    A halottba nem szep dolog belerugni....
  • verti.go #1
    Elég töketlenül hangzik ez a dolog...