JohnnyCage

50 dollárral csökkent a GameCube ára

A japán Nintendo semmiképp sem szeretne kimaradni a játékkonzolok piacán kialakult árverseny "örömeiből", és tovább csökkentette a riválisok megoldásainál egyébként is olcsóbb konzoljának árát.

Hogy azonban a konkurencia sem alszik, azt mi sem mutatja jobban, minthogy a Microsoft a napokban jelenti be 1 milliárd dolláros költségvetésű Xbox Live online játékszolgáltatását.

A japán Nintendo hétfőn jelentette be, hogy hozzávetőleg 25 százalékkal, azaz 50 dollárral csökkenti GameCube játékkonzoljának árát az Egyesült Államokban. Az eszköz az USA-ban így keddtől 149 dollárba kerül. "Rendkívül boldogok voltunk, hogy 199 dolláros áron ki tudtuk adni a konzolt... most pedig már 149 dollárnál tartunk" - mondta Peril Kaplan, a Nintendo vállalati kommunikációs részlegének elnökhelyettese. "Agresszívan kezdtük, és úgy is folytatjuk árstratégiánkat." Kaplan szerint egyelőre nincs terv a GameCube árcsökkentéséről az amerikai piacon kívül, és várhatóan az új játékszoftverek 49,99 dolláros ára sem csökken.

A Nintendo ezidáig 4,5 millió GameCube játékkonzolt szállított le világszerte, az eddigi legsikeresebb GameCube játék pedig a Super Smash Bros. Melee 2,5 milliós eladott darabszámmal. A játékkonzol egyébként tavaly szeptemberben jelent meg Japánban, az amerikai kiadásra pedig tavaly novemberben került sor. Az eszköz Európát csak az elmúlt hetekben hódította meg.

Kapcsolódó információ, hogy hétfőn kezdetét vette az idei Electronic Entertainment Expo (E3). A Los Angeles-i kiállításon a szakértők szerint a "szokásos" bejelentések mellett idén az online játékok lesznek a figyelem középpontjában. A Nintendo az elmúlt napokban jelentette be online játékkal kapcsolatos terveit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sztavrosz #63
    21 éves vagyok, és valóban sértődékeny vagyok.
  • sztavrosz #57
    "3 konzolodat éjjel nappal nyúzod" Ironikusan megakrtam kérdezni, hogy te miért értesz hozzá jobban mint én (de te erre nem jöttél rá). Kiderült, hogy neked sincs meg az összes konzol és te játszottál velük többet, mint én (de az is lehet, hogy még csak nem is próbáltad ki v. csak újságban láttál), akkor meg kibeszél a levegőbe? A gyerekeket, meg azért kérdeztem, hogy az XBOX mennyire tetszik a másik kettőhöz képest, mert kiváncsi voltam, hogy mi a véleményük arról a termékről, amelyet egy ideig MO-n csinálnak/tak. Világos már?
  • Yfel #55
    Kicsit dragabbak mint egy PChez de en azon a velemenyen vagyok, hogy jobban megeri oket megvenni, mivel igy nem kell extra brutal hardverbe befektetni amikor megjelenik a kovetkezo Doom 3 (Lattad mar rola a kepeket? A nyalam csorgott :) ). Tehat szerintem a jatekok visszahozzak az arukat azon amit megsporolsz a hardveren.

    Persze a PCs es a konzol jatekok is dragak, de a minosegert hajlando vagyok fizetni

    Persze nem tudom, hogy otthon hogy van, de itt ki lehet berelni minden jatekot a video-uzletekbol es ha tetszik, megveheted.
  • Yfel #53
    Miért kik játszannak a konzolokkal, ha nem a tizenévesek (ezt most komolyan kérdem)?

    Mindegyik kulombozo korosztalyra lett kitalalva

    A Sega es a Nintendo a fiatalabbaknak (8-12-14) az XBox es a PS2 pedig az idosebbeknek (16-30) Ezt az is eleg jol mutatja, hogyha mindenki betartana a jatekokhoz kotott korhatarokat, akkor a legjobb jatekokkal 17-18 evesen tudnal elkezdeni jatszani ;)

    Pl. En is most fogok magamnak egy XBoxot venni (24), a batyam egy PS2-vel jatszik (28) nem egy ismerosom (29-32!) is konzoloznak ilyen-olyan platformokon... Persze a korosztalyt nehez meghatarozni, kinek mi az izlese...

    Rossz hangulat vagy indulatok levezetesere egyebkent tokeletes egy gyors akciojatek :)
  • sztavrosz #52
    Azt nem mondtam, hogy azért, mert kozgaz suliba jártam én vagyok a világközepe, hanem csak azt próbáltattam érzékeltetni ezzel, hogy talán kicsit többet foglalkoztam a tőzsdével, mint egyesek. "Elhiheted van ezeregy dolog amihez tobbet ertek mint te" Elhiszem. "az van odairva, hogy hozzaszolas" Én is csak a véleményemet mondtam el a konzolokról (VAX mégis fikázott, mert ezeket csak kipróbáltam). Igyekszem megfogadni a tanácsodat, de szerintem másoknak is javasold ezt (nem csak nekem).
  • Supergamer_real #51
    Most igy hirtelen nem volt kedvem tobbet kimasolni a szovegeidbol.Figyelj csak sztavrosz.Attol, hogy kozgaz suliba jartal meg nem vagy a vilag kozepe sem az egyetlen ember aki ert valamihez(ne ersd felre nem megbantani akarlak).Ha ebbol a felreertes/olvasasbol megallapitod, hogy ki mihez okosabb hat... magadat minosited vele.Amugy miert nem lehet normalis kommentalni dolgokat?Kisebbseg erzeted van?

    Attol ha normalisan valaszolsz emerek hozzaszolasaira nem leszel kevesebb, sot.Elhiheted van ezeregy dolog amihez tobbet ertek mint te (ez a toled az en iranyomba is biztosan igaz), de ilyen stilusban akkor sem valaszolnek ha nekem van igazam.

    ""Azt szeretem ebben a supergamezben, hogy itt mindenki mindenhez ért""

    Errol meg annyit, ha megnezed az a mezot ahova irsz az van odairva, hogy hozzaszolas.Nem csak a tied, akarkie, akinek van a velemenye es meg akarja osztani masokkal.Ha valaki teved azt ugyan egyszerubb "leugatni", de talan ha ilyen "Nagy okos vagy" szovegek nelkul kijavtianad tobbet ernel el vele.(ez - is - csak egy eszrevetel.Lehet ra bunko modon valaszolni, meg megfogadni is)
  • sztavrosz #50
    Én elsősorban a cégek rangsorolásáról próbáltam valami értelmesett mondani (KÖZGÁZ suliba jártam, http://tozsdehirek.ini.hu-t is nézd meg kiszerkeszti, és a http://tozsde.lap.hu-n is fenn van ez az oldal, sőt tőzsdéztem is), és úgy gondoltam, hogy ebben a témában talán egy kicsit többet tudok, mint egy átlag supergamez olvasó. Bocsánatot kérek tőled is! A Nintendoról pedig csak a véleményemet írtam le. Még valami, amit a cégméretről rizsáztam annak egy részét egyetemen oktatják, de biztos hülyeségeket mondanak itt is. Most remélem jó neked!
  • sztavrosz #49
    Igazad van!
  • sztavrosz #47
    Miért kik játszannak a konzolokkal, ha nem a tizenévesek (ezt most komolyan kérdem)? "3 konzolodat éjjel nappal nyúzod" Akkor te miért fikázod az én rövid empirikus úton szerzett észrevételemet, ha te sem produkáltál többet (egyébkén Rouge Squadron II pályáiból 2-őt megcsináltam m*diamárkban :-) és nekem ennyi elég volt, hogy lássam a konzol képességeit). "Mai konzolok szintén zörögnek" És harmad akorák, mint az XBOX, és fele annyiba kerül (és ezekről még nem tudok annyi bakit, mint MS konzoljáról, ami felett elsiklottál). Késő van már, inkább aludjál!
  • sztavrosz #43
    Én nem mondtam, hogy értek hozzá (ugyanis én nem értek mindenhez). Szerintem viszont sok ember választ úgy konzolt, hogy kipróbálja (pl. m*diamárkban), megnézi az árukat és választ (gondolom ezért lehet megnézni őket). Én csak a véleményemet mondtam el, de 10 éves gyerektől is megkérdeztem a véleményemet (többtől is, mert többször voltam ott) és ők is azt mondták, hogy szarabb a PS2-höz v. Nintendohoz viszonyítva (és tudtommal ennek a korosztálynak készítik ezeket a kütyüréket). Szerintem az emberek idegenkednek egy olyan konzoltól, mely zörög, nagy, drága (valamint fos joystickja) és jelen pillantban csak szar játék van hozzá, és ahhoz sem szoktak hozzá, hogy pl. a hűtőszekrény kékhalállal bekrepáljon, és nem szeretnék ha konzolukkal is ez történne (lásd www.megahardver.hu v. a szar DVD lejátszó XBOX-ban). Gondolom viszont te értesz hozzá és mind a 3 konzolodat éjjel nappal nyúzod (sőt DREAMCASTED is van) a jobbnál jobb játékokkal, és te az XBOX-t kiáltottad ki győztesnek :-(! Sorry.