63
  • sztavrosz
    #63
    21 éves vagyok, és valóban sértődékeny vagyok.
  • sztavrosz
    #57
    "3 konzolodat éjjel nappal nyúzod" Ironikusan megakrtam kérdezni, hogy te miért értesz hozzá jobban mint én (de te erre nem jöttél rá). Kiderült, hogy neked sincs meg az összes konzol és te játszottál velük többet, mint én (de az is lehet, hogy még csak nem is próbáltad ki v. csak újságban láttál), akkor meg kibeszél a levegőbe? A gyerekeket, meg azért kérdeztem, hogy az XBOX mennyire tetszik a másik kettőhöz képest, mert kiváncsi voltam, hogy mi a véleményük arról a termékről, amelyet egy ideig MO-n csinálnak/tak. Világos már?
  • Yfel
    #55
    Kicsit dragabbak mint egy PChez de en azon a velemenyen vagyok, hogy jobban megeri oket megvenni, mivel igy nem kell extra brutal hardverbe befektetni amikor megjelenik a kovetkezo Doom 3 (Lattad mar rola a kepeket? A nyalam csorgott :) ). Tehat szerintem a jatekok visszahozzak az arukat azon amit megsporolsz a hardveren.

    Persze a PCs es a konzol jatekok is dragak, de a minosegert hajlando vagyok fizetni

    Persze nem tudom, hogy otthon hogy van, de itt ki lehet berelni minden jatekot a video-uzletekbol es ha tetszik, megveheted.
  • Yfel
    #53
    Miért kik játszannak a konzolokkal, ha nem a tizenévesek (ezt most komolyan kérdem)?

    Mindegyik kulombozo korosztalyra lett kitalalva

    A Sega es a Nintendo a fiatalabbaknak (8-12-14) az XBox es a PS2 pedig az idosebbeknek (16-30) Ezt az is eleg jol mutatja, hogyha mindenki betartana a jatekokhoz kotott korhatarokat, akkor a legjobb jatekokkal 17-18 evesen tudnal elkezdeni jatszani ;)

    Pl. En is most fogok magamnak egy XBoxot venni (24), a batyam egy PS2-vel jatszik (28) nem egy ismerosom (29-32!) is konzoloznak ilyen-olyan platformokon... Persze a korosztalyt nehez meghatarozni, kinek mi az izlese...

    Rossz hangulat vagy indulatok levezetesere egyebkent tokeletes egy gyors akciojatek :)
  • sztavrosz
    #52
    Azt nem mondtam, hogy azért, mert kozgaz suliba jártam én vagyok a világközepe, hanem csak azt próbáltattam érzékeltetni ezzel, hogy talán kicsit többet foglalkoztam a tőzsdével, mint egyesek. "Elhiheted van ezeregy dolog amihez tobbet ertek mint te" Elhiszem. "az van odairva, hogy hozzaszolas" Én is csak a véleményemet mondtam el a konzolokról (VAX mégis fikázott, mert ezeket csak kipróbáltam). Igyekszem megfogadni a tanácsodat, de szerintem másoknak is javasold ezt (nem csak nekem).
  • Supergamer_real
    #51
    Most igy hirtelen nem volt kedvem tobbet kimasolni a szovegeidbol.Figyelj csak sztavrosz.Attol, hogy kozgaz suliba jartal meg nem vagy a vilag kozepe sem az egyetlen ember aki ert valamihez(ne ersd felre nem megbantani akarlak).Ha ebbol a felreertes/olvasasbol megallapitod, hogy ki mihez okosabb hat... magadat minosited vele.Amugy miert nem lehet normalis kommentalni dolgokat?Kisebbseg erzeted van?

    Attol ha normalisan valaszolsz emerek hozzaszolasaira nem leszel kevesebb, sot.Elhiheted van ezeregy dolog amihez tobbet ertek mint te (ez a toled az en iranyomba is biztosan igaz), de ilyen stilusban akkor sem valaszolnek ha nekem van igazam.

    ""Azt szeretem ebben a supergamezben, hogy itt mindenki mindenhez ért""

    Errol meg annyit, ha megnezed az a mezot ahova irsz az van odairva, hogy hozzaszolas.Nem csak a tied, akarkie, akinek van a velemenye es meg akarja osztani masokkal.Ha valaki teved azt ugyan egyszerubb "leugatni", de talan ha ilyen "Nagy okos vagy" szovegek nelkul kijavtianad tobbet ernel el vele.(ez - is - csak egy eszrevetel.Lehet ra bunko modon valaszolni, meg megfogadni is)
  • sztavrosz
    #50
    Én elsősorban a cégek rangsorolásáról próbáltam valami értelmesett mondani (KÖZGÁZ suliba jártam, http://tozsdehirek.ini.hu-t is nézd meg kiszerkeszti, és a http://tozsde.lap.hu-n is fenn van ez az oldal, sőt tőzsdéztem is), és úgy gondoltam, hogy ebben a témában talán egy kicsit többet tudok, mint egy átlag supergamez olvasó. Bocsánatot kérek tőled is! A Nintendoról pedig csak a véleményemet írtam le. Még valami, amit a cégméretről rizsáztam annak egy részét egyetemen oktatják, de biztos hülyeségeket mondanak itt is. Most remélem jó neked!
  • sztavrosz
    #49
    Igazad van!
  • sztavrosz
    #47
    Miért kik játszannak a konzolokkal, ha nem a tizenévesek (ezt most komolyan kérdem)? "3 konzolodat éjjel nappal nyúzod" Akkor te miért fikázod az én rövid empirikus úton szerzett észrevételemet, ha te sem produkáltál többet (egyébkén Rouge Squadron II pályáiból 2-őt megcsináltam m*diamárkban :-) és nekem ennyi elég volt, hogy lássam a konzol képességeit). "Mai konzolok szintén zörögnek" És harmad akorák, mint az XBOX, és fele annyiba kerül (és ezekről még nem tudok annyi bakit, mint MS konzoljáról, ami felett elsiklottál). Késő van már, inkább aludjál!
  • sztavrosz
    #43
    Én nem mondtam, hogy értek hozzá (ugyanis én nem értek mindenhez). Szerintem viszont sok ember választ úgy konzolt, hogy kipróbálja (pl. m*diamárkban), megnézi az árukat és választ (gondolom ezért lehet megnézni őket). Én csak a véleményemet mondtam el, de 10 éves gyerektől is megkérdeztem a véleményemet (többtől is, mert többször voltam ott) és ők is azt mondták, hogy szarabb a PS2-höz v. Nintendohoz viszonyítva (és tudtommal ennek a korosztálynak készítik ezeket a kütyüréket). Szerintem az emberek idegenkednek egy olyan konzoltól, mely zörög, nagy, drága (valamint fos joystickja) és jelen pillantban csak szar játék van hozzá, és ahhoz sem szoktak hozzá, hogy pl. a hűtőszekrény kékhalállal bekrepáljon, és nem szeretnék ha konzolukkal is ez történne (lásd www.megahardver.hu v. a szar DVD lejátszó XBOX-ban). Gondolom viszont te értesz hozzá és mind a 3 konzolodat éjjel nappal nyúzod (sőt DREAMCASTED is van) a jobbnál jobb játékokkal, és te az XBOX-t kiáltottad ki győztesnek :-(! Sorry.
  • Yfel
    #39
    Persze az IT szektorban tobbek kozott azert a legnagyobbak (a profitot es a meretet felreteve), mert az egesz piac toluk fugg (sajnos)
  • Yfel
    #38
    Igy van... penznyomtatasi engedely...
  • sztavrosz
    #37
    "Az oregebb cegek kezzelfoghato dolgokat allitanak elo, es nem A4-es lapokra nyomtatjak, hogy 10000 user license..." Erről van szó (és ezért nem lehet azt mondani, hogy az MS a legnagyobb és kész).
  • Yfel
    #35
    Az IBM bevetele hiaba 3.5x nagyobb mint a Microsoft-e, mivel az IBM a legnagyobb bevetelei a mainframe es szuperszamitogep-eladasokbol jonnek (na meg persze a licenszdijakbol amit minden PC gyarto fizet nekik). Es ezeknek eleg nagy a gyartasi koltsege is... az MS majdnem teljes profittal dolgozik a szoftver-licenszekkel, tehat az eves profitja joval nagyobb... de ennyire ne kanyarodjunk el a tematol :)

    Egesz jo kis offtopic vitat izzitottunk itt fel nem gondolod? :)))
  • sztavrosz
    #34
    Azt szerettem ebben a supergamezben, hogy itt mindenki mindenhez ért. "amikor cegmeretrol van szo az alatt a piaci kapitalizaciot szoktak erteni." Egy kis tőzsdetörténelem. Voltak olyan cégek, melyek iszonyatosan rövid idő alatt akkorára nőttek (HOME NETWORK), hogy nagyobb lett a kapitalizációjuk mint a GM, ezek később kipukkantak, mint egy lufi (tönkrementek). Már csak ezért sem mindig a piaci kapitalizációt szokták nézni (ezeknek a cégeknek kisebb volt az alkalmazottaik száma, kevesebb országban voltak jelen.), ekkor csak a buták vettek ezekből a részvényekből (akik azt mondták, hogy cégméret=piaci kapitalizációval). "Mire alapozod, hogy az IBM olyan nagyon orokkevalo ceg" Az IBM (Herman Holerith remélem mond valamit), és a GM közel 100 éves cég, míg Microsoft kb. 20. A microsoft nem bíztos, hogy túléli az antitröszt pert, az IBM már túl élt egyet. Ezt pedig egy tőzsdeszótárban láttam (figyelj és gondolkozz). Mi a BLUE CHIP? A legmegbízhatóbb (ezért gondolom), legjobbnak minősített társaságok részvényeinek elnevezése. Az elnevezés alapját az IBM "szolgáltatta". Alexander Gábor (remélem ismered az irományait, régebben a www.tozsdetanar.com-on is látható volt egy-két irománya) egy tőzsdeguru mondta az IBM-re és a GM-re, hogy túl nagy ahhoz (és szerintem itt nem a piaci értékről beszélt, mert akkor ezt lufi cégekről is elmondhatta volna), hogy tönkre menjen. Előbb használd az eszed és utána írj!
  • sztavrosz
    #31
    Nagyon okos vagy! Az egészségügynél pedig lehet, hogy többen dolgoznak az oktatásban, de ez most hogy jön ide? A számviteli törvény a cégeket a dolgozók száma és a bevételük nagysága szerint különbözteti meg (és eszerint kell egyszeres v. kettős könyvitelt alkalmazni). Úgyhogy mégsem igaz az allitasod, hogy csak a piaci ertek es bevetel szerint rangsorolni a cegeket. És, ha felfogtad volna amit mondok, akkor rájöttél volna, hogy a piaci érték tekintetében sem mindig a legnagyobb (ha alacsony a microsoft részvényárfolyama 42,5 USD-nél nem ő volt a legnagyobb), volt olyan pillant a közelmúltban mikor Wall Mart piaci értéke (kapitalizációja) nagyobb volt, mint a te kedvenc cégednek. Mellesleg a multikról is készül olyan rangsor (lsd. HVG), hogy hányországban képviseltetik magukat. Egy céget nem csak a pillanatnyi értéke határoz meg (erre próbáltam utalni az IBM-s példával, az alkalmazotakkal stb.). A GM,IBM 20 évvel ezelőtt is nagy cég volt, és 20 múlva is nagyok lesznek (ez viszont nem biztos, hogy elmondható a Microsoftról, lsd. AT&T példáját az antitröszt perben). Erről ennyit...
  • Supergamer_real
    #30
    A vilag legnagyobb ceget itt az IT szektoron beul kell erteni.Nem kellene ide bekavarni az autoipart meg minden egyeb baromsagot.A microsoft ha tetszik ha nem a vilag legnagyobb IT cege (bevetel, piaci ertek).A foglalkoztaott emberek szamaban ugyan rengetegen megelozik de ez ebbol a szempontbol lenyegtelen.Par evvel ezelott (talan 98 most nem remlik) az MS "nagyobb volt" a General mostors-nal, de ez idokozben megvaltozott.


    " A cégek nagyságát viszont lehet mondjuk alkalmazottak számával is mérni "

    Igen csak ennek alapjan az egeszsegugyben foglalkoztatjak a legtobb embert a vilagon ehhez se a general motors se a General electric se senki mas sincs meg csak kozel se.
  • Ali
    #29
    Meglepően jó fogása van a CUBE joyának.
  • sztavrosz
    #28
    Még valami (az eredeti témáról is akarok valamit)! Én már tartottam a kezemben X-BOX-ot PS 2-t, és Nintendo GAME CUBE-ot, és szerintem az xbox volt a legfosabb (nagyon nagynak találtam, zörög, és gusztustalanul ocsmány a joystick, és a kép is élvezhetetlenül elmosott volt, pedig egy 300000 Ft-os TV-n próbáltam ki a Mediam*rkban). XBOX 119000 HUF, Nintendo GAME CUBE 59000 HUF (Rouge Squadron II. k*rva jól nézett ki) No comment...
  • sztavrosz
    #27
    Nincs legtávolabbi csillag, és nincsen világ legnagyobb cége sem. A cégek méreteire nagyon sok mutató van pl. az egyik amivel dobálóztok az a piaci kapitalizáció (részvényszám*árfolyam). Ez a microsoft esetében 5330000000 db* 52.19 USD=278,1727 milliár USD (mai 9:30-as adat) A cégek nagyságát viszont lehet mondjuk alkalmazottak számával is mérni (GM-nél ez kb. 2000000 fő, de General Electricnél se lehetnek sokkal kevesebben), vagy hogy hány országban képviselteti magát, vagy az éves bevétel nagysága stb. A microsoft éves árfolyamsáva 47.5 - 76.15 USD között ingadozott (amikor 47.5 USD volt a dollár Microsoft árfolyama, akkor nem ő volt a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező cég, a Wall Mart pl. megelőzte és az INTEL is nagyon szorongatja). Ezen is érdemes elgondolkodni. Idézet egy tőzsdeszótárból: Mi a BLUE CHIP? A legmegbízhatóbb, legjobbnak minősített társaságok részvényeinek elnevezése. Az elnevezés alapját az IBM "szolgáltatta". Csak ennyit akartam. http://tozsdehirek.ini.hu
  • Ali
    #25
    Aminek csak egy jelentéktelen része az autógyár...
  • Ali
    #24
    Én úgy tudom, hogy az éves forgalom alapján a Mitsubishi.
  • CSOCSO
    #16
    kapcsolodó cikkek:
    Samsung, Hynix: Nem egyezkedünk a DRAM árakról (2002. május 17.)
    A DRAM gyártók az árak feltornászásáért küzdenek (2002. május 14.)
    Az Intel lecsökkenti egyes Celeron modelljeinek árát (2002. május 14.)
    Kétvállra fektették a DRAM árakat (2002. május 10.)
    Csökkenő DRAM memóriaárak (2002. május 02.)

    és mi közk van a nintendohoz ezeknek?:)
  • CSOCSO
    #15
    mondtok ti itt sokmindent de senki nemtudja az igazszágot....
  • Yfel
    #13
    Osszehasonlitaskeppen: az MS cca 350 milliardot er, az IBM meg 91-et...
    US$-ban termeszetesen
  • Yfel
    #12
    Osszehasonlitaskeppen: az MS cca 350 milliardot er, az IBM meg 91-et... (A Sony kb akkora ceg mint az IBM... talan meg akkora sincs)

    Az az igazsag, hogy a Sony azert sem er annyit mint az MS, mert nem penznyomda jellegu szoftver-licenszeles a fo uzletaguk.

    Ha arhaborut akarnak, akkor az meg csak nekunk lesz jo ;)
  • Yfel
    #10
    Akarom mondani nem hinnem, hogy a Sony vesztene... bocs :)

    Egyebkent az XBOXnak ket nagyon nagy elonye van: Jobb hardware es konnyebb ra fejleszteni, ezert valoszinuleg a fejlesztoket konnyu lesz ravenni, hogy irjak a jatekaikat az MS platformjara
  • Yfel
    #9
    nem hinnem, hogy a Sony tonkremenne :)

    Csabi: a licenszdijak erteket honnan veszed? Van ra valami forrasod? Ugyanis ez a jatekgyartok fo beveteli forrasa.

    A PS2 hardware araira nem tudok mit mondani mert nem ismerem annyira a helyzetet azon a teren
  • Bekomman
    #8
    Az MS-nek már az is jó ha a vetéjtársai vesztenek. Majd ojan olcsón adja hogy tönkre megy a többi és akkor majd monopolként beszedi a nagy lét.
  • Yfel
    #5
    Azt hiszem, hogy mar mondtam valamelyik cikk kapcsan, hogy az igazi profit nem a jatekok eladasaban van az MS szamara, hanem a jatekgyartokbol beszedett licenszdijakban.

    Szerinted a PS2 melle eladnak ennyi jatekot? (mert azokat is kemeny vesztesegekkel adjak)
  • Vízipók
    #2
    :-)