JohnnyCage

Gyengén alakulnak a májusi notebook eladások

Arról természetesen szó sincs, hogy csökkenne a kereslet a hordozható PC-k iránt. A vezető PC gyártók azonban kivárnak, mivel hamarosan jelentősen lecsökken az Intel mobil processzorainak ára.

A chipóriás Intel Corp. május 26-án tervezi mérsékelni Pentium 4-M processzorainak árát, méghozzá igen komoly mértékben. A társaság azt az árkülönbséget szeretné csökkenteni, amely az asztali és mobil Pentium 4 változatok között van, és amely az asztali processzorok notebookokban való alkalmazását ösztönzi.

A vezető notebook gyártók szerint a nagy nemzetközi forgalmazók rendeléseinek visszaesése nem okoz különösebb problémát, mivel a kieső rendeléseket a május 26. utáni keresletnövekedés kompenzálni fogja. A Quanta, amely az egyik legnagyobb tajvani notebook gyártó, úgy véli, a társaság változatos rendelői körének köszönhetően a rendelések elhalasztásának hatása nem csak, hogy elhanyagolható lesz, de a társaság várhatóan még növelni is tudja májusi eredményét a megelőző hónaphoz képest. A Quanta az első negyedévben összesen 1,2 millió, áprilisban pedig 400 ezer notebookot szállított le. A cég második negyedéves eladásai várhatóan 10 százalékkal fogják felülmúlni az első három hónap eredményét.

Egy másik nagy gyártó, a tajvani Compal elmondása szerint a társaság eladásai májusban jelentősen el fognak maradni az áprilisi, rekordmennyiségnek számító 400 ezer darabtól. Ennek oka a cég szerint a késlekedő rendelések mellett a kereslet szezonális változásában rejlik. A Compal vezetői szerint a társaság notebook eladásai a második negyedévben 10 százalékkal fognak emelkedni az egy évvel korábbi időszakhoz képest, ami hozzávetőleg 1 millió darabot jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!