JohnnyCage

A bíró korainak tartja a Microsoft elleni vád elejtését

A kilenc USA állam Microsoft elleni antitröszt perének bírója nem tartja valószínűnek, hogy a szoftveróriás Microsoft kérésének megfelelően elejtse a vádat.

A Microsoft érvelése szerint a kilenc felperes amerikai államnak nincs joga tovább folytatni a vizsgálatot, mert az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (U.S. Department of Justice) korábban már megállapodott a társasággal. Colleen Kollar-Kotelly bírónő azonban megjegyezte, hogy sem az eredeti ügyben bíráskodó bíró, sem a szövetségi fellebbviteli bíróság nem vonta kétségbe az államok jogát a per folytatásához.

"Véleményem szerint a fellebbviteli bíróságnak nincs problémája a perrel, egyébként már jelezték volna" - mondta Kollar-Kotelly bírónő a Microsoft ügyvédjének, John Wardennek.

A fellebbviteli bíróság tavaly júniusban megállapította, hogy a Microsoft jogtalan lépéseket tett a Windows operációs rendszer monopóliumának megőrzéséért, de elutasította a társaság két részre szakítását. A fellebbviteli bíróság később egy új bíróhoz, Kollar-Kotelly-hez irányította vissza az ügyet, hogy a bírónő hozzon megfelelő ítéletet.

A Kollar-Kotelly felszólította Wardent, hogy pontosan indokolja meg, miért kellene elejtenie a vádat a társaság ellen, amire a Microsoft ügyvédje azt válaszolta, hogy a bírónő a legfelsőbb bíróság korábbi határozataiban találhatna példákat. "Az állítólagos sérelem, amiről az államok beszélnek, az egész világot érintené, ők pedig nem képviselhetik az egész világot" - tette hozzá Warden, aki azt azonban elismerte, hogy konkrét, a Microsoft kérelmét közvetlenül támogató korábbi esetre nem tud példát mondani.

A bírónő mindkét felet megkérte, fejtsék ki álláspontjukat a Microsoft közelmúltban beadott, újabb javaslatával kapcsolatban. A javaslat szintén a vád elejtését célozza, mivel a felperes államok nem tudták bizonyítani, hogy a Microsoft stratégiája kihatott a piacra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!