Spencer

Xbox gyártóüzem nyílik Kínában

A Microsoft és a Flextronics a mai napon bejelentették, hogy az Xbox elnevezésű videojáték-konzol gyártására specializálódó gyáregységet szándékoznak üzembe helyezni Kínában.

A vállalat képviselői bejelentették, hogy a magyarországi gyártókapacitást áthelyezik Doumenbe, ahol az év folyamán megkezdődik a termelés; egyúttal megerősítették, hogy a Flextronics Guadalajaraban található üzeme változatlanul részt vesz a játékkonzol gyártásában. A két vállalat képviselői egy későbbi időpontban jelentik be annak a harmadik, ázsiai üzemnek a színhelyét, amely a mexikói és kínai üzemek mellett részt vesz az Xbox gyártásában.

A doumeni üzem ideális körülményeket teremt az Xbox gyártásához - nyilatkozta Todd Holmdahl, az Xbox Hardware ügyvezető igazgatója. "Hatalmas gyártókomplexum, rugalmas gyártókapacitással. Ennek köszönhetően jelentősen csökken az Xbox előállítási költsége, amely végső soron a fogyasztóknak kedvez."

A jelentős költségmegtakarítás abból fakad, hogy a doumeni üzem abban a régióban található, ahol az Xbox egyéb komponenseit is gyártják, így a logisztikai költségterhek jelentős csökkenése, valamint az alacsonyabb fix költségek megfelelő körülményeket teremtenek az Xbox gyártása számára.

"A Flextronics kiváló gyártópartnerünk s szorosan együttműködik velünk a piaci igények megfelelő kielégítése terén, miközben magas minőségi színvonalat, alacsony előállítási árat képes biztosítani számunkra. Kifejezetten elégedettek vagyunk a Flextronics teljesítményével." - mondta Holmdahl.

Michael Marks, a Flextronics elnök-vezérigazgatója hozzátette: "A Távol-Keleten található létesítményeink az egyik legkiválóbbak a világon és biztosak vagyunk abban, hogy a kínai ipari park teljesíti az Xbox gyártással kapcsolatos kívánalmakat. Meg vagyunk győződve arról, hogy széles helyi beszállítói bázisunk segítségével a Microsoft csökkentheti az Xbox előállítási költségeit és segíthetünk abban, hogy partnerünk kielégíthesse a játékkonzol iránt világszerte egyre növekedő keresletet. A Flextronics széleskörű gyártási szolgáltatásokat kínál doumeni üzemében, mint pl. fröccsöntést, fémlemezsajtolást, nyomtatott áramkör összeszerelést, valamint a doboz végösszeszerelését és széleskörű tesztelését."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • verti.go #31
    sajjt, te egy gigantikus barom vagy!
    Feltettem egy eccerű kérdést, de b.sztál válaszolni, csak ködösítesz.
    Nyilvánvalóan nem történt veled semmi, csak az áprilisi ifjak egyik provokátora vagy. Mert ha történt volna BÁRMI is, aminek csak picike köze van ahhoz, amit írtál, _válaszoltál volna_!!!

    De te b.sztál válaszolni.
  • sztavrosz #27
    Rövid leszek! Kapja be a májkroszoft a faszomat!
  • Gabest #26
    Nem sokat járok kinába, de nem lehet hogy azért hajlandóak a kis ferdeszeműek annyiért dolgozni amennyiért, mert náluk még másztak fel az árak a nyugati szintre? Azzal hogy beengedik a multikat a piacukra, pont maguk ellen dolgoznak.
  • versio #25
    nem hiszem hogy a politikát bele kéne keverni a dologba

    az Xbox bukásra áll, ezért döntött ugy hogy kinába megy
    muszáj neki árat csökkenteni, nem is keveset
    amugy meg a m$ ugy szarja le MO-ot ahogy van !

    Sajjt: lehetöleg ne irkáljá ide ha
    1 , nem értesz a konzolokhoz
    2 , nem értesz a politikához
    3 , nyugatrol könnyü dumálni, tudod itt rengeteg olyan ember van akitöl egyszerüen nincs mit elvenni, és visszasirják a régi rendszert !!!

  • verti.go #19
    Az xbox még korántsem bukott dolog. Túl nagy beruházásai kapcsolódnak a microsoftnak a dologhoz, hogy ennyiben hagyja.
    Úgyhogy marad az árverseny, és győzzön a jobbik.

    "így viszont már gazdaságosabb ha nem Mo.-n folyík tovább a gyártás az európai piacra"

    Így van, ennek köze nincs a mi belpolitikai életünkhöz :)
  • Kosh #18
    jó lenne a témához kapcsolódó dolgokról beszélni nem pedig arról, hogy x éve kit milyen atrocitás ért (vagy nem ért) és most ki szégyelje magát mert x/y/z-re szavazott.... más topicban vígan el lehet erről vitatkozni

    Kijelenthetjük, hogy az xbox megbukott, a további eladásokhoz árat kell csökkentenie az m$-nek, így viszont már gazdaságosabb ha nem Mo.-n folyík tovább a gyártás az európai piacra
  • verti.go #17
    ha akarod, akár mailben is elküldheted, csak hogy ne legyen a dolog nagyon offtopic...
  • verti.go #16
    sajjt: én kíváncsi lennék arra, hogy tizenegy-két éve kit telepítettek ki Mo.-n, és hogy miért.
    Mesélj!
    És azt is mondd el, ha már annyira tudod, hogy milyen a VALÓDI fogadtatása a kormányváltásnak külföldön, mert ez is érdekel.

    csá