Franczy

Kompakt méretű és olcsó projektor a Delltől

A világ legnagyobb számítógépgyártó cégei között nyilvántartott Dell Computer képviselői hétfőn bemutattak egy olyan Dell gyártmányú vadonatúj hordozható projektort, melyet a cég elsősorban a hordozható számítógépekkel történő felhasználáshoz ajánl. Az alig 1,6 kilogramm tömeggel rendelkező, vagyis a pehelysúlyú projektorok kategóriába sorolható újdonságot a Dell Computer főleg azon üzletembereknek ajánlja, akiknek rendkívül sokat kell utazniuk, és munkájuk végzéséhez szükség van egy olyan, kompakt méretekkel rendelkező kivetítőre, melyet lényegében bármely notebookra pillanatok alatt csatlakoztatni lehet. A 3100 MP típusjelzésű LCD projektor a cég állítása szerint olyan kiváló képminőséggel és fényerővel rendelkezik, hogy állóképekből összeállított prezentációk megjelenítésére éppoly alkalmas, mint például multimédiás bemutatók, vagy akár filmek vetítésére.


Szakértők szerint a Dell Computer által most bejelentett vadonatúj projektorhoz hasonló tudású eszközökkel összefuthatunk ugyan a középkategóriás projektorok piacán, azonban a 3100 MP-hez hasonlóan kedvező áron kapható projektorral nem igazán, ugyanis a Dell Computer vezetői nemrégiben úgy határoztak, hogy a cég újonnan kifejlesztett projektorait minden konkurens cég hasonló termékénél alacsonyabb áron dobják piacra, ami egyébként várhatóan rendkívül jó hatással lesz majd az éledezőben lévő konkurenciaharcra. A 3100 MP típusjelzésű Dell projektor ára egész pontosan 2499 dollár, ami kategóriájában mindenképpen szenzációs, hiszen például a konkurens Toshiba kínálatában megtalálható, 1,4 kilogramm tömegű TDP-P4 típusú projektor ára 3499 dollár, a Compaq Computer által forgalmazott 1,35 kilogramm tömegű iPaq MP2810-es projektor pedig nem kevesebb mint 3999 dollárba kerül. A Dell 3100 MP egyébként az ANSI (American National Standards Institute) szabvány szerint 1050 lumenes fényerővel rendelkezik, felbontása pedig a kategória átlagának megfelelően 1024 x 768 pixel (XGA).

A Dell Computer vezetői szerint a cég újgenerációs projektorai többek között azért lehetnek olcsóbbak a konkurencia hasonló termékeinél, mert a Dell Computer közvetlen kapcsolatban áll a felhasználókkal, a vásárlókkal, ráadásul a Dell Computer nagyon komoly vásárlóréteget tudhat magáénak, vagyis relatíve nagy darabszámban gyártja különböző termékeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!