Rónai György

Egyszerre négy PC köthető a Matsushita Wi-Fi projektorára

A Matsushita bejelentette új LCD projektorját, amely vezetéknélküli hálózat segítségével négy számítógép jeleit képes egyszerre kivetíteni. A pehelysúlyú kompakt eszköz emellett más kitűnő tulajdonságokkal is rendelkezik.

A TH-LB10NT mobil projektor a világon az első, amelyhez Wi-Fi segítségével akár négy számítógépet is köthetünk egyszerre. Ráadásul a Matsushita úgy fejlesztette ki az eszköz kommunikációs rendszerét, hogy a négy gép képe egyszerre is megjeleníthető vele, felosztva a vetítési területet. A "Multi Live Mode" segítségével tehát akár négy PC-ről tarthatunk egyszerre prezentációkat, és ha az adataink el vannak osztva a gépek között, nem kell mindig átdugdosni a projektort.


Az eszköz 802.11b wireless szabvány szerint üzemel, és az AES biztonsági kódolást is támogatja. Rendelkezik gyorsindítási és lekapcsolási funkcióval is, amely révén a bekapcsolástól a vetítésig mindössze 5 másodpercnek kell eltelnie, és a vetítés végeztével azonnal kihúzhatjuk a konnektorból. A projektor fejlett hőmérsékletszabályozással rendelkezik, így sem hosszas bemelegítést, sem utólagos aktív hűtést nem igényel.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyításhoz

Az LCD projektor felbontása 1024 x 768- tehát XGA - és vetített képfelbontása maximum 1600 x 1200 lehet, nem kevesebb, mint 2000 ANSI lumen fényerővel. Az 500:1-es kontrasztarányt egy "Projector AI Circuitry" nevű funkcióval is kiegészítették, amely a vetített képektől függően szabályozza a lámpája fényerejét. Az eszközön a Wi-Fi mellett egy analóg RGB (15tűs D-Sub) I/O port, valamint egy kompozit, és egy S-Video bemenet is található. A projektor Japánban április vége felé jelenik meg 400 ezer yen (kb. 800e Ft) körüli áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • janos666 #7
    Ja, főleg stratégiai játékokat.
    És nem is látnák a többiek hogy mire készülsz, hol vagy...
  • aDannyBoy #6
    Viszont ezzel tök jól lehetne multiban játszani, mondjuk NFS vagy valami ilyesmi :)
  • aDannyBoy #5
    Azt azért tudd, hogy japánban kb fele annyiba kerül a hightech mint európában.

    A fényképezőmet mikor vettem, 80 ezerért hozták el nekem japánból, és ekkor volt itthon 150-160e körül.
  • CSOCSO #4
    azzal a kulonbseggel hogy ezzel a geppel csinalsz 3 meteres atmeroju elvezetesseget
  • janos666 #2
    Hát, a képen a japánok sem 150cm-s vászonra vatítenek. Én hány FPS-sel vetít, van az 24?
  • CSOCSO #1
    ez dog elegge.. es egesz ertelmes arban van... siman lehetne venni egy ilyet a masfel millas 150 centis tv-k helyett