Franczy

A HP beszáll a projektorpiacra

A világ legnagyobb számítógépgyártó cégei közé sorolt Hewlett-Packard hétfőn bejelentette, hogy be kíván szállni a digitális projektorok piacára, ahol egyébként többek közt a felvásárolni kívánt Compaq Computerrel fog konkurálni. A cég képviselői a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy a Hewlett-Packard április 15-én két vadonatúj hordozható projektorral kíván megjelenni a piacon, vagyis a HP első projektorai tipikusan olyan eszközök lesznek, melyeket a sokat utazó előadók lényegében bárhol és bármikor előkaphatnak, és megkezdhetik a például PowerPointtal készített előadásukat.

A Hewlett-Packard a Compaq Computer után a második olyan nagy számítógépgyártó cég, mely beszáll a projektorok piacára, a piaci résztvevők száma azonban hamarosan tovább fog bővülni, ugyanis immár tudni lehet, hogy a Dell Computer idén ősszel egész sor vadonatúj projektorral kívánja megvetni a lábát ebben a számára mindenképpen új piaci szegmensben. A Compaq Computer egyébként pár éve kezdte meg saját projektorainak forgalmazását, és a cég kínálatában jelenleg négy különböző árú és tudású modell található meg.

Anneliese Olson, a Hewlett-Packard nemrégiben létrehozott, digitális projektorok fejlesztésével foglalkozó részlegének marketing menedzsere az üggyel kapcsolatban úgy vélekedik, hogy a Hewlett-Packardnak mindenképpen megéri beszállni a projektorok piacára, ugyanis ezen piaci szegmens immár évek óta folyamatosan növekszik, és általánosságban elmondható, hogy az üzleti felhasználók ma már sok esetben úgy vásárolnak hordozható számítógépeket, hogy megnézik, a forgalmazónál milyen hordozható projektort lehet kapni hozzá. "A projektorok nem is olyan rég még külön vásárlás részét képezték, manapság azonban már bevett szokásnak számít, hogy a felhasználók olyan számítógép kereskedéseket keresnek fel, ahol lényegében egy csomagban vásárolhatják meg a kiszemelt notebookot és a hozzá leginkább passzoló projektort" - nyilatkozta Olson.

Az eddig napvilágot látott információk szerint a Hewlett-Packard április 15-én a 3699 dollárba kerülő, 1500 lumenes HP xb31 típusjelzésű, valamint a 2499 dolláros, 1000 lumenes HP sb21 típusú projektorokat fogja bemutatni, melyek tömege egyaránt kevesebb mint 1,35 kilogramm.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NasaTm #1
    "felvásárolni kívánt Compaq Computerrel" szegeny Compaq mar alazzak is :)