JohnnyCage

Új Truste szolgáltatás a spam ellen

A bizalmassági hitelesítéssel foglalkozú Truste csoport a napokban egy olyan új szolgáltatást indított útjára, amelynek célja a nemkívánatos e-mail reklámok, vagyis a spam-ek kiszorítása.

A Truste nonprofit csoport összefogott az ePrivacy Group bizalmassági és titkossági kérdésekkel foglalkozó szaktanácsadó és technológiai társasággal egy olyan e-mail hitelesítő program megvalósítása céljából, amely nagymértékben hasonlít a csoport weboldal hitelesítési programjához. A tervezet szerint a különféle társaságok önkéntesen csatlakozhatnak a programhoz, amelyet követően e-mail leveleik tartalmazni fognak egy üzenetet a Truste bizalmassági szabályainak betartásáról.

"A felhasználók az internet titkosságának megsértéseként értékelik a spam-eket" - mondta Fran Maier, a Truste igazgatója. "Az internetezők ezentúl könnyedén ellenőrizhetik a beérkező e-mail levelek tisztességességét, egyszerűbben felügyelhetik e-mail postaládájukat, és külső segítséget kérhetnek a problémák megoldásához." A tervezet korai támogatói között olyan társaságok is megtalálhatók, mint a Microsoft, a DoubleClick, és a Tropica.

A lépés célja az egyre növekvő számú, a felhasználókat egyre inkább zavaró spam-ek visszaszorítása. A jelenlegi növekedési ütem alapján 2006-ra a felhasználók napi 1400 szemét spam e-mailt kapnának naponta, állítja az internetes piackutató Jupiter Media Metrix.

A szakemberek azt is szeretnék elérni, hogy a tisztességes kereskedelmi e-mail levelek, és a spam-ek között éles határvonalat lehessen húzni. A Truste új "Trusted Sender", azaz "megbízható feladó" programja több meghatározott feltétel teljesülése esetén fog hitelesítést adni egy e-mail üzenethez: A levélnek szigorúan meg kell felelnie a Truste alapszabályainak, a témamegjelölésnek pontosnak kell lennie, és a levélben kell lennie egy opciónak a társaságtól érkező, jövőbeli üzenetek letiltására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #3
    Sok feladó nélküli levelet kapok.

    Feladó alapján hogy? Amit nem ismer, azt kiszűri? Ezzel a módszerrel nem kaphatsz üzenetet ismeretlen embertől semmilyen esetben.
  • Pheel #1
    Kíváncsi leszek ennek a megvalósíthatóságára, valamint arra, hogy ha csak ezek a levelek jönnek át egy szűrőn, akkor hogy fogják megkülönböztetni a nem hitelesített spam-et a számomra fontos, de nem hitelesített levelektől...