JohnnyCage

Philips - Benq együttműködés

A holland Koninklijke Philips Electronics NV, valamint a korábban ACER Communications and Multimedia-ként ismert tajvani Benq a jövőben együtt kívánnak működni az optikai meghajtók, különösképpen a DVD+R/RW eszközök fejlesztésében. A hírt a két társaság képviselői jelentették be hétfőn.

A Philips és a Benq azt remélik, az együttműködéssel előnyt szerezhetnek a konkurenciával szemben, és a jelenleginél gyorsabb DVD+R/RW meghajtókat fejleszthetnek ki. Az együttműködés azonban nem szorítkozik a DVD+R/RW eszközökre. A közös sajtóközlemény szerint a Philips feladata új, innovatív megoldások, illetve a jelenlegitől eltérő adattárolási technológiák kifejlesztése lesz, a Benq pedig a már kifejlesztett technológiák sebességének növelésén fog dolgozni.

A két társaság a közeljövőben egy közös fejlesztőközpontot létesít, ahol a DVD+RW megoldások következő generációinak kifejlesztése fog zajlani a Philips referencia technológiái, chipjei, illetve egyéb komponensei alapján. A közösen kifejlesztett eszközöket a későbbiekben mindkét társaság gyártani fogja saját gyáraiban, a cégek egyes eszközei azonban a gyártó saját márkaneve alatt jelennek meg. A meghajtók gyártása mellett a két cég népszerűsíteni és forgalmazni is külön fogja termékeit. A közösen kifejlesztett optikai meghajtók a két társaság tervei szerint 2003-ban jelenhetnek meg, a Philips azonban már jelenleg is árul saját fejlesztésű DVD+R/RW meghajtókat.

A DVD+R/RW technológiát a Philips Electronics mellett számos más óriáscég, köztük a Sony, a HP, a Dell Computer, a Thomson Multimedia, a Mistubishi Chemical (Verbatim), a Ricoh, és a Microsoft támogatja. Bár a DVD Forum a rivális, Pioneer Electronics által kifejlesztett DVD-R/RW mellett tette le voksát, az utóbbi időben egyre inkább úgy tűnik, hogy a jobb képességekkel rendelkező DVD+R/RW szabvány terjed el általánosan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!