JohnnyCage

Az Intel támogatja az asztali P4 chipes notebookokat

A chipóriás feladta a harcot az asztali számítógépekbe szánt Pentium 4 processzorral készülő notebookok térhódítása ellen, és a társaság a jövőben támogatni fogja az ilyen rendszerek fejlesztését.

Az elmúlt hónapokban egyre több gyártó adott ki asztali Pentium 4 processzorra épülő nagyteljesítményű, ugyanakkor kedvező árú notebookot. Bár ezek a modellek akkumulátoros üzem esetén a processzor nagy fogyasztása miatt hamar lemerülnek, a vásárlók mégis igen nagy érdeklődést mutatnak az ilyen eszközök iránt. Ennek oka elsősorban az, hogy az ilyen notebookokat a felhasználók leginkább asztali számítógépek helyett veszik, és csak ritkán, rövid időre kapcsolják be útközben.

Az Intel vezetői úgy döntöttek, hogy a társaság a jövőben az asztali Pentium 4 chipeket is kínálni fogja a notebook számítógépekhez, és a chipóriás támogatni fogja a notebook gyártókat az asztali processzorral készülő modellek fejlesztésében.

Az Intel a közelmúltban tervbe vette a Pentium 4-M notebook processzorok árának drasztikus lecsökkentését, amellyel a társaság az azonos órajelű asztali változatokhoz képesti árkülönbséget szeretné mérsékelni. A mobil Pentium 4-esek előállítása az alacsonyabb fogyasztást, illetve kisebb hőtermelést lehetővé tevő bonyolultabb gyártástechnológia miatt azonban költségesebb, mint az asztali gépekbe szánt modelleké, így az árkülönbség a májusra tervezett árcsökkentéssel sem szűntethető meg teljesen.

Az asztali Pentium 4 processzorok következésképp a jövőben is előnyben lesznek mind az ár, mind a maximális órajel tekintetében, és az Intel beletörődött, hogy az asztali P4 chipre épülő notebookok iránti kereslet teljes megszűnése nem várható. A társaság ezért úgy döntött, a jövőben nem áll ellen a trendnek, inkább megpróbál előnyt kovácsolni belőle. A Santa Clara-i központú (Kalifornia) chipóriás emellett azt is reméli, hogy technikai támogatásának köszönhetően jobban felügyelni tudja majd az asztali Pentium 4 processzorral készülő notebook számítógépek minőségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)