Franczy

Pioneer DVR-A04: olcsóbb, gyorsabb, jobb

A különböző elektronikai eszközök fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozó Pioneer Electronics képviselői a napokban bejelentették, hogy a nem is olyan régen debütált Pioneer DVR-A03 típusjelzésű DVD-író nyugdíjba vonul, azonban senkinek sem kell megijednie, ugyanis ezzel egy időben be is mutatkozik az utód, név szerint a Pioneer DVD-A04 típusú DVD-író, mely 500 dolláros árával mintegy 150 dollárral olcsóbb az elődjénél, ráadásul némileg gyorsabb is annál.

A Pioneer DVR-A03-hoz hasonlóan a vadonatúj Pioneer DVR-A04 típusú DVD-író is képes a DVD-R, DVD-RW (DVD-Rewritable), CD-R és CD-RW lemezek olvasására és nem utolsó sorban írására. A Pioneer DVR-A04 elődjéhez képest kisebb méretekkel rendelkezik, ezenkívül gyorsabban képes a DVD-R és CD-R lemezek olvasására, valamint a cég állítása szerint minden eddiginél kiválóbb minőségben égeti a belehelyezett különfajta lemezeket. A Pioneer egyébként nem titkoltan óriási reményeket fűz az új DVD-íróhoz, melyet joggal tehet, ugyanis elődjére többek közt olyan nagy és neves számítógépgyártó cégeknek esett a választása, mint például az Apple, a Sony, vagy a Compaq Computer.


Habár a DVD-írók ára a CD-RW meghajtók árához képest még mindig elég magasan van, szakértők szerint nem is annyira ez a tényező fogja vissza a DVD-író eladási mutatókat, hanem sokkal inkább az, hogy a különböző írható, illetve újraírható DVD lemezek árcéduláján jelen pillanatban még irreálisan magas összeg található. Ezzel együtt elmondható, hogy a vastagabb pénztárcával rendelkező felhasználók az utóbbi időkben egyre több DVD-írót és DVD lemezt vásároltak, és az előrejelzések egyértelműen azt mutatják, hogy a DVD íráshoz szükséges eszközök árának folyamatos csökkenésével párhuzamosan egyre több számítógépben kap majd helyet egy-egy DVD-író. A Pioneer DVR-A04 típusjelzésű új DVD-író kifejlesztésekor az egyik legfontosabb kritériumnak a lehető legalacsonyabb végfelhasználói árat tekintettük, ugyanis amennyiben a DVR-A04 ára eltúlzott lenne, nem sokan vásárolnák - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Andy Parsons, a Pioneer szóvivője.

Parsons utalt arra, hogy a most bejelentett Pioneer DVR-A04 fele annyiba kerül, mint elődje, a Pioneer DVR-A03 került a debütálásának pillanatában. Akkoriban a Pioneer DVR-A03 1000 dollárba került, a most bejelentett Pioneer DVR-A04-ért azonban már "csak" 500 dollárt kell kipengetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kowajano #6
    király a pioneer mindig is jo volt DVD be nekik van az egyik legjobb DVD olvasoljuk
  • Veriel #4
    Intel procik akkor is lesznek, amikor mar a dedunokatok hordja a viragot az AMD sirjahoz ;)))