Franczy

Jön az új iPod az Apple-től

Különböző források szerint az Apple Computer képviselői a Tokióban megrendezendő Macworld Expon bemutatnak egy új iPodot, mely 10 GB kapacitású merevlemezzel és egy olyan opcionális szoftverrel rendelkezik, mely a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy iPodjukat menedzser kalkulátorként használják. Ezen források azt is tudni vélik, hogy a cupertinoi (Kalifornia) székhelyű cég a Macworld Expon egy vadonatúj, nem kevesebb mint 23 colos képátlójú, nagyfelbontású LCD monitort is bemutat, mely kijelzőt egyébként a cég új iMac számítógépeihez lehet majd megrendelni. Az Apple Computer képviselői egyébként ezen értesüléseket sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták.


A megújult iPodról jelen pillanatban már tudni lehet, hogy 499 dolláros áron kerül majd forgalomba, vagyis 100 dollárral lesz drágább a jelenleg kapható iPodnál, mely feleakkora, egész pontosan 5 GB kapacitású merevlemezzel rendelkezik. Az újgenerációs iPod immár nem csak és kizárólag a digitálisan tömörített zenei felvételek lejátszására lesz képes, ugyanis az Apple iPod opciós listáján szerepel majd egy olyan speciális szoftver, melynek segítségével a parányi eszközből pillanatok alatt olyan menedzser kalkulátor varázsolható, mely többek közt képes telefonszámok, címek, és egyéb adatok tárolására és megjelenítésére. Különböző források szerint a megújult iPod piacra dobásának ötlete először idén januárban fordult meg az Apple Computer vezetőinek fejében, ekkor történt ugyanis, hogy a Toshiba bejelentette az iPodban használatos, rendkívül kis méretekkel rendelkező merevlemez új, 10, illetve 20 GB-os verzióit. Az említett opcionális iPod szoftver egyébként nem teljesen új kezdeményezés, ugyanis az adatbázis-kezelő szoftverek fejlesztésével foglalkozó ProVue Development a közelmúltban már bemutatott egy olyan szoftvert, mellyel a jelenleg forgalomban lévő iPodok új életre kelthetők, vagyis zenéken kívül immár egyéb adatok tárolására is alkalmassá válnak.

Habár az iPod jelentősen drágább a konkurens gyártók hasonló termékeinél, az Apple merevlemezzel szerelt parányi digitális audio-lejátszója a közelmúltban mégis nagy sikert aratott mind a felhasználók, mind a teszterek körében, ugyanis az iPod általánosságban véve sokkal jobb választást jelent a konkurencia termékeinél. A tavaly októberben bejelentett és november 10. óta kapható iPodból december 31-ig több mint 125 ezer darabot adtak el, és az iPod idei eladási mutatói is rendkívül kedvezőek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Supergamer_real #6
    Van igazsag abbana mit mondtok, csak amirol en beszelek, az az, hogy garacialisan csereli egy ket ceg a vinyot.Ami azert lassuk be nem mind1.Mert ha pl a DAPot nezem 199 font a 6GB-s a 20GB-s meg 499... 200 fontbol veszek mondjuk egy 40GB vinyot.

    Az iPOD megint mas teszta.Valoban "firewire"-vinyokent jelenik meg, mig a DAP sohasem fog vinyonak latszani (a creative szerint). Bar a kozhittel ellentetben ez sem okoz semmilyen fennakadast, mert a driver + comm software + comm software upgrade utan igaz 2x ker rebootot, de nyugodtan hasznalhato, meg akkor is ha nem volt engedelyezve a registrybe valo iras.(ez sajat tapasztalat)

    iPodos garacias vinyocsererol meg nem hallottam (ami nem jelenti azt, hogy nincs), de DAP os mar van, sot van olyan ceg aki csak erre specializalodott.

    braindance: igy igaz egy ideje mar lehet 10GB-s ipodot rendelni neten.
  • braindance #5
    Nagyon szimpatikus egy masina, kár hogy nincs firewire portom, lecserélném az MD lejátszómat egyre.

    Egyébként akit érdekel, ki lehet próbálni az apple kereskedésekben.
  • Troll #4
    Kollegám iPodját láttam/hallottam élesben, de semmi ilyen adattárolós baja nincs, legfeljebb az 5 GB kapacitás. Villámgyors vinyó, és bármilyen adatot fel lehet rá pakolni.
    A zenék egy rejtett folderbe kúsznak fel, de a gyökérbe bármilyen adatot fel lehet tölteni. Ezeket az iPod menüje nem látja, ellenben a számítógép igen.
    A dolog nagyon egyszerü: az iPod egy sima firewire vinyóként jelenik meg a desktopon.
  • braindance #3
    Maradjunk annyiban, hogy ezek már mind megtörténtek, Franczy csak egy kicsit le van maradva.

    Annyi csak a az új az iPod-ban, hogy 10Gb, a többi mind csak egy szoftver update. A menedzserkalkulátor funkció meg annyi, hogy a contacts-aidat is kijelzi. Magyarul ha nem jut az eszedbe vkinek az email címe, vagy telefonszáma, meg tudod nézni.

    És az új iMac-eket is egységesen emelték $100-al, a memória és az LCD áremelkedésekre hivatkozva.
    Szopacs.
  • Supergamer_real #2
    "A megújult iPodról jelen pillanatban már tudni lehet, hogy 499 dolláros áron kerül majd
    forgalomba, vagyis 100 dollárral lesz drágább a jelenleg kapható iPodnál, mely feleakkora,
    egész pontosan 5 GB kapacitású merevlemezzel rendelkezik. "

    Pontosan ez a baj a iPODal, mar szep lassan 2 honapja van DAPom, havernal meg pahuzamosan egy iPOD. O nem tudja normalisan vinyonak hasznalni, kicserelni is eleg korulmenyes, mig a DAP konnyen hasznalhato vinyonak, es a csere is egyszeru, sot egy ket ceg mar garanciaval csereli akar 40GB-re is.Igaz a DAP sokkal(2.5x) nehezebb es nagyobb is, de az iPODban nincs 4.1 support, ja es a dap "csak" 79.000 ft.(+6GB alapbol)