JohnnyCage

Hódítanak az olcsó notebookok

Az 1000 dollár alatti notebook számítógépek iránt mutatkozó kereslet minden várakozást felülmúl, ezért a vezető gyártók meglehetősen agresszívan vezetik be az olcsó, ugyanakkor egyre nagyobb tudású modelleket.

A notebook gyártók a közeljövőben számos modellt terveznek kiadni 1000 dollár alatti áron. Az eszközök legnagyobb része az Intel 1 GHz-es Mobile Celeron processzorára fog épülni, amely chip kedvező ára mellett viszonylag nagy teljesítményt ígér.

A gyártók ezzel megelőzik a chipóriás Intel saját ütemtervét, amely szerint az 1000 dollár alatti notebookok körében csak a második negyedév végén, illetve a harmadik negyedévben jelennek meg az 1 GHz-es Celeron (illetve AMD Duron) processzorral szerelt változatok.

Az Intel egyes hírek szerint az első és második negyedévben a 800 MHz-es mobil Celeron processzorra épülő notebookokra számított 1000 dollár alatt, a 900 MHz-es, illetve 1,06 GHz-es változatokra épülő notebookok árát pedig 1400 - 1500 dollár között várta.

A piacot valójában azonban most is, mint mindig, a fogyasztók irányítják. Az olcsóbb, ugyanakkor elfogadható teljesítményt nyújtó notebookok iránt óriási kereslet mutatkozik, és sokan asztali rendszerüket is ilyen modellekre cserélik le. Mindez arra késztette a gyártókat, hogy előretolják az olcsó, nagyteljesítményű modellek kiadását.

A felhasználók számára rossz hír, hogy az ugrásszerűen megnövekedett kereslet néhány alkatrész (DVD-ROM meghajtó, illetve 14,1 colos LCD) hiányához, és áremelkedéséhez vezetett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NasaTm #16
    Nos az olcso Notebooknak hig a leve. Ezeket a modeleket csak olyan cegektol erdemes megvasarolni mint a Dell, Compaq, Toshiba, Sony*.
    Ezeknek a cegeknek nagyon jo a lefedetsege minden teren. Szoval aki nem akarja hetenkent visszavinni az "1000$"-os laptopjat az ne vasaroljon gagyi cegtol.
    Jah es en is inkabb Laptopban latom a jovot eleve a horodozhatosaga a lenyeg es nem a teljesitmeny. Amugy meg a mostani modelek kevesbe maradnak el teljesitmenyben az asztali tarsaiktol.
  • Csatti #15
    Abban igazad van, hogy vannak olyan laptopok amikben mar eleg jo vidkartya van, de ezek olyan dragak, hogy tenyleg csak a nagyon lovesak tudjak megvenni. Az atlag laptoposoknak meg inkabb gyenge vidkartyaval felszerelt laptopjaik vannak. A billentyuzete jo az en laptopomnak is, de csak probaljatok GTA2-ot jatszani azokkal a kicsi nyilbillentyukkel. :)
  • Csatti #9
    Elosszor is, a regebbi laptopok kepernyoje sokkal rosszabb volt mint a mostaniake. Ezek mar eleg jok. A billenytuzetet hamar meg lehet szokni ha hasznalod, en mar ugyanolyan sebesseggel tudok rajta potyogni mint egy normal billentyuzeten. Az eger pedig egy olyan tartozek, ami kicsi igy laptophoz is erdemes egyet venni, es azt hasznlani ahol csak lehet a beepitett touchpad helyett. Egyebkent ezt a hozzaszolast is a laptopomrol irom, mivel nem igazan tudnek most meglenni nelkule leven, hogy finnorszagban vagyok es itt dolgozom a diplomamunkamon.
  • Supergamer #8
    Minden botrányos: a billentyűzet, az egér, és a monitor. Pont azok a legfontosabb dolgok amelyek egy jó gép alapkövetelményei (miután gyors, nagykapacitású, márkás). Én néha kerülök noteee elé de kegyetlen hányingerem lesz tőle !
  • dewdew #7
    Egy "tobbi botranyos tulajdonsagot" mondj
  • Supergamer #6
    Igen valóban görög van a falóban :)
    Komolyra fordítva a szót: a notee-nek egyetlan előnye van a többi szarságával szemben: lehet vinni hónajjalatt, brrrrr de a többi tulajdonsága botrányos, brrrrrr...
  • Laalee #4
    erdekes lehet a hatadon a desktop gepeddel utazni...
  • Supergamer #2
    Hi TomCat ! Mond neked valamit az hogy
    :))
    Komolyra fordítva a szót hi, én Jerry vagyok :)
    Még komolyabban: én nem vennék notebook-ot, inkább egy asztali gép ami ugyanannyi pénzért sokkal többet tud. Egyetértünk ?
  • Tomcat.no1 #1
    Hihetetlen, hogy az emberek keresik az olcsobb cuccokat?! Ez olyan nagy hír?