JohnnyCage

CeBIT: Mira-alapú web tablet eszközt adott ki a Tatung

A Tatung a héten megrendezett CeBIT Hannover kiállításon bemutatott egy 10,4 colos kijelzővel ellátott Mira-alapú web tablet eszközt, amelyet a társaság az NEC-vel közösen fejlesztett ki.

A szoftveróriás Microsoft Mira kezdeményezésének megfelelő hordozható eszköz a Windows CE.Net operációs rendszerre épül, és a National Semiconductor (NS) Geode processzora dobog benne. Az új web tablet drótnélküli megjelenítőként használható egy Windows XP operációs rendszert futtató asztali számítógéphez.

A Microsoft új Mira megoldása ezzel alighanem repülőrajtot vett a Németországban megrendezett CeBIT-en. A Mira-alapú web tablet eszközök a PC-től akár 100 méterre is használhatók anélkül, hogy az asztali rendszer teljesítményéről, vagy internet hozzáféréséről le kellene mondani a felhasználónak.

A Mira eszközök a 802.11b drótnélküli hálózati technológia, illetve az RDP (Remote Desktop Protocol - Távoli Asztali Protokoll) szoftver segítségével kapcsolódnak az asztali PC-hez, és beépített akkumulátoruknak köszönhetően két töltés között 4-6 órán keresztül használhatóak a PC-től távol, akár egy fotelben ülve.

A kifejezetten otthoni célra szánt technológiát még a januárban megrendezett, Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) kiállításon jelentette be Bill Gates, a Microsoft elnöke. "Ahogy a Tablet PC-k a notebookok jövőjét jelentik, a Mira a hagyományos monitorokat fogja leváltani" - mondta Todd Warren, a Microsoft beágyazott eszközökkel foglalkozó részlegének menedzsere.

A szoftveróriás a héten megrendezett hannoveri CeBIT-en több új cég Mira támogatását jelentette be. A technológiát jelenleg a National Semiconductor, Fujitsu, Intel, NEC, Matsushita Electronic (Panasonic), Sotec, Viewsonic, Wyse Technology, Royal Philips Electronics, LG Electronics, Tatung, és Trigem cégek támogatják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!