JohnnyCage

A Benq előnyt kovácsol az Xbox DVD problémájából

A Benq Xbox-ba készülő DVD meghajtóinak megrendelései várhatóan jelentős növekedést fognak mutatni, miután a közelmúltban fény derült egy problémára az Xbox játékkonzolokban alkalmazott Thomson gyártmányú DVD eszközökkel.

A United Daily News kínai nyelvű napilap szerint a Benq komoly előnyhöz juthat a Microsoft Xbox játékkonzoljába készülő DVD meghajtók terén, miután az elmúlt hetekben fény derült egy problémára, amely a Thomson gyártmányú DVD meghajtókkal szerelt konzolok esetében merült fel.

Mint ismeretes, eredetileg a francia Thomson készítette az Xbox játékkonzol DVD meghajtóit. A Microsoft később a Philips-től is rendelt meghajtókat a játékkonzolba, amelyeket a tajvani Benq (korábban ACER Communications & Multimedia) készített.

Az elmúlt napokban látott napvilágot a hír, miszerint egyes Xbox játékkonzolok összekarcolják a DVD lemezek szélét. Mint utóbb kiderült, a problémás eszközök kivétel nélkül Thomson meghajtóval készültek, mivel a Benq meghajtójával szerelt első változatok még csak mostanában érték el az áruházakat. Bár a Microsoft a Thomson egyik részvényese, a társaság a jövőben kizárólag a Philips-től (illetve a Benq-től) fogja rendelni a meghajtókat, amennyiben a Thomson nem tudja megoldani minőségi problémáit, írta a UDN.

A Benq tavaly bővítette ki gyártókapacitását az Xbox DVD meghajtó rendelések könnyebb teljesítése érdekében. A társaság jelenleg mintegy 2 millió optikai meghajtót tud legyártani havonta.

A Microsoft tajvani részlege szerint a társaság nem hívta vissza a Japánban értékesített Xbox konzolokat, és az eszközök alig 1 százalékát kellett kicserélni. A Microsoft szerint az eszközöket ugyanaz a Flextronics gyártja, amely az amerikai változatokat is készíti. Az Egyesült Államokban nem merült fel panasz a konzol DVD meghajtójával kapcsolatban.

Az Xbox március 14-én jelenik meg Európában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CybearBoy #4
    Ezzel valahogy én is így vagyok. Azé' nem utálom, de már nem is tom mikor láttam utoljára konzolt...
  • versio #2
    ez mind a tesztelés hiánya miatt van
    kiváncsi leszek majd mi lesz akkor mikor sorba döglenek be a winyok az xbox-ba