JohnnyCage

Nanya: Az erősödő DRAM kereslet a PC ipar fellendülésére utal

A tajvani memóriagyártó Nanya Technology a társaság szerdai bejelentése szerint februárban mintegy 3,6 százalékos növekedést ért el a megelőző hónaphoz képest, ami a PC piac újbóli növekedésére utal.

A társaság februári bevétele 2,613 milliárd dollár volt, ami 3,6 százalékos növekedést jelent januárhoz képest, közölte a Nanya képviselője egy befektetőknek tarott konferencián. A tajvani nemzeti ünnepek által lerövidített február hónapban a társaság mintegy 2 millióval kevesebb DRAM chipet szállított le, mint egy hónappal korábban, az emelkedő DRAM árak következtében azonban a bevételek még így is felülmúlták a gyártó januári eredményét, áll a kínai nyelvű United Daily News napilapban.

Bár a második negyedév -az elsőhöz hasonlóan- rendszerint gyenge eredményt szokott hozni a PC piacon, a Nanya várakozásai szerint a társaság áprilisban tovább tudja majd növelni bevételét a márciusihoz képest. A gyártó szerint erre a PC-k iránti kereslet növekedése lehetőséget ad.

Az elemzők szerint a PC-k eladásai a második negyedévben jelentősen fel fognak lendülni, mivel a társaságok várhatóan újból elkezdik lecserélni kiöregedett rendszereiket. A vállalatok átlagosan háromévente vásárolnak új rendszereket, és a szakértők szerint az idei év második negyedétől újabb vásárlási periódus következik. A Nanya a vezető PC gyártók DRAM rendelései alapján úgy véli, a PC ipar a közeljövőben újból jelentős növekedést érhet el. A tajvani gyártó jelenleg az ACER, IBM, Hewlett-Packard, Compaq Computer, Dell Computer, Fujitsu, és Toshiba PC gyártóknak szállít DRAM memóriákat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!