JohnnyCage

LG, Samsung: növekedő notebook rendelések

A Dél-Koreai LG Electronics és Samsung Electronics cégek az idei évben jelentős növekedésre számítanak a szerződéses gyártóként, nemzetközi partnercégeknek legyártott notebook számítógépek körében.

A vezető PC gyártók a közelmúltban egyre inkább Dél-Korea felé kezdték irányítani notebook rendeléseiket. Mivel az országban gyakorlatilag csak az LG Electronics és Samsung Electronics cégek képesek nagyobb mennyiségű notebookot legyártani, a két társaság a közeljövőben jelentős növekedésre számít notebook üzletágában. Az előzetes becslések szerint a két társaság 2002-ben összesen mintegy 2,6 millió notebookot fognak legyártani a partnercégeknek.

Az LG Electronics a közelmúltban megújította szerződését a Compaq Computerrel, amely utóbbi cég így összesen mintegy 1 millió notebook számítógépet kap az LG-től az idei évben. A koreai gyártó az előző évben 300 ezer notebookot szállított le a Compaqnak. A Compaq által a közelmúltban megrendelt notebookok a chipóriás Intel új Pentium 4-M processzoraira épülnek, és eredetileg a tajvani Quanta Computer gyáraiban készültek volna. A Compaq Computer mellett a "Kék Óriás"-nak is nevezett IBM Corp. további mintegy 600 ezer notebookot rendel az LG-től, ami 200 ezerrel több, mint a társaság tavalyi rendelése.

A Samsung Electronics és Dell Computer cégek partnerkapcsolata márciustól további 18 hónapig él bővül. Ezen időszakban a koreai gyártó havi 20 ezer - 25 ezer notebookot fog leszállítani a Dellnek. A Samsung emellett mintegy 300 ezer - 350 ezer hordozható számítógép legyártására kapott rendelést a Gateway Computertől, és a társaság a Hewlett-Packarddal is tárgyalásokat folytat. A Samsung Electronics az idei évben 760 ezer - 1 millió notebookot fog leszállítani szerződéses partnercégeinek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!