JohnnyCage

Nem csökkenti a sugárzást a mobilpajzs

Az Egyesült Államok egyik szabályzóbizottsága szerdán bejelentette, hogy pert indított két olyan társaság ellen, amelyek a mobiltelefonok sugárzásától állítólagosan megvédő eszközöket gyártanak.

A Federal Trade Commission (FTC - Szövetségi Kereskedelmi Bizottság) képviselője elmondta, a két társaság azt állítja, hogy az általuk gyártott és forgalmazott eszköz megvédi felhasználóját a mobiltelefonok egészségre káros mikrohullámú elektromágneses sugárzásától. A szabályzóbizottság szerint a két társaság alaptalanul állította, hogy a "SafeTShield", "NoDanger", és "WaveShield" nevű termékek védelmet nyújtanak a mobiltelefonok -egyébként sem bizonyítottan- káros sugárzása ellen.

Az FTC a napokban pert indított a két társaság ellen azzal a céllal, hogy az említett termékeket kivonják a forgalomból, a vásárlók pedig visszakapják az általuk megvásárolt mobilpajzsok árát. A fogyasztóvédelmi szervezet szerint a mobilpajzs nem más, mint egy egyszerű csalás, amely az emberek mobiltelefon-sugárzástól való félelmére épül.

Az FTC egyik képviselője elmondta, semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a mobilpajzsok csökkentenék a felhasználót érő sugárzást, sőt gyakorlatilag éppen ellenkező hatást érnek el, mivel elektromágnesesen leárnyékolják, és ezáltal nagyobb adóteljesítmény alkalmazására késztetik a készülékeket.

Egy, az amerikai kormány által indított vizsgálat egyébként még tavaly májusban fényt derített a mobilpajzsok rendeltetési céljukkal ellentétes, káros hatására. Az FTC pere a Stock Value 1 Inc., és Comstar Communications Inc. cégek ellen irányul, de számos további, hasonló terméket gyártó társaság ellen folyik vizsgálat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laalee #6
    ha esszel hasznalja az ember semmi baja se lesz töle, es meg draganak se mondhato. amugymeg hedset es nincs karos sugarzas a fejed környeken.
  • tomcs #2
    aki van akkora hulye hogy ezt elhiszi az meg is erdemli hogy kibaszta a penzet. bar ezek a "tvshop szarok" is megerik az arukat, annyi fele latszattudos ott bizonyitja be a hatekonysagat, errol a "miert zakatol a vonat" cimu dolog jutott SZMB :) (gy.k. minden nagyobb vicclapon ott figyel az iras)
  • Walaki #1
    Magyarországon miért nem perelik be az ilyen termékeket gyártó cégeket? Az összes általam látott ketyere teljesen nyilvánvalóan ostobaság volt.