Franczy

Parázs vita a TiVo és a Sonicblue között

A különböző DVR (Digital Video Recorder) eszközök fejlesztésével foglalkozó, San Jose-i (Kalifornia) székhelyű TiVo cég képviselői a napokban bejelentették, hogy a TiVo január 23-i dátummal beperelte a konkurens Sonicblue céget, mondván, hogy a Sonicblue a közelmúltban több olyan szabadalmi jogot is megsértett, mely szabadalmi jog tavaly május óta hivatalosan a TiVo tulajdonát képezi. A TiVo által sérelmezett, a Sonicblue által állítólagosan megsértett szabadalom alapjait a TiVo egyébként még 1998-ban fektette le, és ez a szabadalom azzal foglalkozik, hogy milyen technológiák szükségesek ahhoz, hogy olyan elektronikus berendezéseket lehessen gyártani, melyek segítségével a televíziónézők egyszerre rögzíthetnek és játszhatnak le különböző videoanyagokat.

A szakértők nagy része egyébként már meg sem lepődött azon, hogy a TiVo beperelte a Sonicblue-t, ugyanis a digitális videorekorderek piacán érdekelt két óriáscég között a közelmúltban rendkívül feszültté vált a viszony, és a két ellenlábas minden eszközzel azon van, hogy növelje piaci részesedését. Ken Potashner, a Sonicblue elnök-vezárigazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy ő sem lepődik meg azon, hogy a TiVo beperelte cégét, és úgy véli, hogy ez a TiVo részéről csak egy kétségbeesett válasz arra, hogy a Sonicblue nagyjából hasonló indokokkal tavaly decemberben beperelte a TiVo-t. Potashner szerint egyébként teljesen abszurd a TiVo által kezdeményezett pereskedés, ugyanis szerinte a TiVo által megfogalmazott és a Sonicblue ellen felhozott vádak teljesen alaptalanok.

"Úgy vélem, hogy a TiVo mostani lépése arra akar válasz lenni, hogy a Sonicblue alig pár hete teljesen jogosan beperelte a TiVo-t, mely ügy hátterében egyébként az áll, hogy a TiVo számos, a Sonicblue tulajdonában lévő szabadalmi jogot megsértett. Bizton állíthatom, hogy a Sonicblue egyetlen, TiVo által levédetett szabadalmat sem sértett meg, vagyis a TiVo vádjai teljesen alaptalanok" - nyilatkozta a TiVo bejelentésére reagálva Potashner.

A TiVo szerint azonban a Sonicblue igenis megsértett több olyan szabadalmi jogot, mely törvényesen a TiVo tulajdonát képezik, ezért a TiVo arra kéri a bíróságot, hogy ítélje el a Sonicblue-t, és fizettessen vele kártérítést. Rebecca Baer, a TiVo szóvivője elmondta, hogy a TiVo nem szeret pereskedni, melyre jó példa, hogy a mostani lesz a cég első ilyen jellegű pere, azonban az egy percig sem lehet kérdéses, hogy a TiVo minden lehetséges eszközzel meg kívánja védeni szellemi tulajdonait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!