JohnnyCage

Az EU elejti a vádat az Intel ellen

Az Európai Bizottság elejti a vádat az Intel ellen abban az antitröszt vizsgálatban, amelyet a rivális processzorgyártó AMD, illetve a tajvani VIA Technologies indított.

"Az Európai Bizottság hamarosan leállítja azokat a vizsgálatokat, amelyek az Intel Corp. ellen folytak" - közölte egy, a bizottsághoz közel álló hírforrás a napokban. Mindez a második alkalom a napokban, amikor az európai szabályzóbizottságok amerikai technológiai óriáscégeket támogatnak. Az Európai Bizottság az elmúlt héten minden akadályt elgördített a Hewlett-Packard és a Compaq Computer egyesülési tervei elől, így a 25 milliárdos üzlet megvalósulásához már csak a HP részvényesinek jóváhagyása szükséges.

Mario Monti, az Európai Versenyügyi Bizottság biztosa a napokban szintén olyan megjegyzéseket tett, amelyek arra utalnak, hogy az Intel mentesül az AMD, illetve a VIA Technologies vádai alól.

A tajvani processzor- és chipkészlet gyártó VIA Technologies, illetve a processzorgyártó Advanced Micro Devices (AMD) még 2000 szeptemberében, illetőleg októberében nyújtották be keresetlevelüket az Európai Bizottságnak, amelyben a társaságok azt állították, az Intel visszaélt az x86-alapú processzorok piacán lévő domináns pozíciójával. A VIA Technologies a hírek szerint a közelmúltban visszavonta keresetét az Intellel szemben, a chipóriás azonban ezidáig nem kapott hivatalos értesítést minderről az Európai Bizottságtól.

Mario Monti hétvégi, New York-i látogatása során elmondta, hogy a vizsgálóbizottság nem talált olyan bizonyítékot, amely alátámasztaná a "meg nem nevezett" riválisok vádjait. Az Európai Bizottsághoz közel álló hírforrás hétfőn megerősítette az információt, és elmondta, hogy a VIA-féle vizsgálat már be is fejeződött.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!