JohnnyCage

Az LG fogja gyártani a Compaq P4-M notebookjait

A Dél-Koreai LG Electronics a napokban szerződést nyert a világ második legnagyobb számítógépgyártójaként számontartott Compaq Computertől az új, Pentium 4-M -alapú notebookok gyártására.

Az LG a hírek szerint március-április táján kezdi meg az új hordozható PC-k szállítását a Compaq számára. A Dél-Koreai gyártó kezdetben mintegy havi 80 ezer - 90 ezer Mobile Pentium 4-alapú notebook számítógépet fog szállítani a Compaqnak. Mivel az LG a Compaq Presario 1700 modellek gyártását is tovább folytatja, a társaság 2002-ben hozzávetőleg 1 millió notebookot fog leszállítani a Compaq Computernek. A társaság tavaly 300 ezer - 400 ezer notebookot rendelt az LG-től.

A Compaq közeljövőben megjelenő Pentium 4-M -alapú notebookja a Pentium III-M processzorra épülő Presario 2700-at fogja leváltani, amelyet jelenleg a tajvani Quanta Computer gyárt a társaságnak. Egyes hírek szerint egyébként eredetileg az új P4-M modelleket is a Quanta gyártotta volna, és a rendeléseket csak később kapta meg az LG. Egyes elemzők szerint a Dél-Koreai LG Electronics a rendelések megnyerésével komoly lehetőséget kapott, hogy növelje tapasztalatát a notebookok nagymennyiségű gyártásában. A társaság Dél-Korea memóriagyártó óriásaival, illetve TFT LCD iparával a háta mögött ráadásul könnyedén teljesítheti a Compaq rendeléseit.

A tajvani notebook gyártók szerint komoly aggodalomra ad okot, hogy a vezető számítógépgyártók egyre inkább a Dél-Koreai partnerek felé orientálódnak. A tajvani cégek ugyanakkor gyorsabb ütemben telepítik át a gyártást Kínába, mint Dél-Koreai riválisaik, és Tajvan LCD ipara is hamarosan felzárkózik. Az elemzők szerint ezért várhatóan továbbra is Tajvan marad a notebook számítógépek fő szállítója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!