JohnnyCage

Az ATI mégsem hagyja el az európai piacot

Az elmúlt napokban futótűzként terjedt a hír, miszerint az ATI Technologies elhagyja a grafikus kártyák európai piacát, és a társaság a szegmenst teljes egészében partnercégének, a Herculesnek adja át.

Egyes információk szerint a hír egy tavaly májusi ATI stratégiai tervre épült, amelyből sokan azt a következtetést vonták le, hogy a társaság elhagyja a videókártyák piacát, és a jövőben kizárólag a kutatási, illetve fejlesztési munkálatokra kíván koncentrálni. A kanadai központú ATI Technologies azonban közölte, hogy a társaság szoros együttműködése a Hercules-szel nem jelenti azt, hogy a cég kivonul az európai kiskereskedelmi piacról.

"A Hercules-szel fennálló partnerkapcsolatunk lehetővé teszi, hogy a társaság megerősítse pozícióját az európai kiskereskedelmi piacon ATI-alapú, nagyteljesítményű grafikus megoldásokkal" - mondta Nicole Dortans, az ATI Europe egyik vezetője. Dortans elmondása szerint az ATI Technologies továbbra is képviseltetni fogja magát az európai forgalmazói és kiskereskedelmi piacokon a Hercules-szel, valamint összes többi partnercégével együtt. A társaság a jövőben közös marketingtevékenységekben is részt kíván venni az ATI-alapú megoldásokat kínáló Hercules, Gigabyte, és Club 3D cégekkel.

"A társaság FireGL és Macintosh termékvonalait illetően az ATI továbbra is forgalmazni kívánja Európában a FireGL 8800 és FireGL 8700 típusjelzésű, munkaállomásokba szánt modelleket, illetve a nemrégiben bejelentett Radeon 7000, illetve 8500 Mac Edition eszközöket" - mondta Dortans.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #8
    Könyörgöm, árulja el valaki kitől lehet M.O.-on Gigabyte videókártyákat venni!
  • Yv@n #3
    www.axico.hu
  • item #2
    Tudok hozatni... 80 ezer a 8500-as tv-outos zacskós verzió és 95 ezer a dobozos változat !!
    (computer bolt)