JohnnyCage

Még ebben az évben megjelenhet a HomeStation

A Microsoft Xbox játékkonzoljának otthoni szórakoztatóközponttá alakított változata egyes elemzők szerint létező terv, amelyet a szoftveróriás még ebben az évben meg kíván valósítani.

A közelmúltban olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint a Microsoft egy digitális szórakoztatóközponttá bővített Xbox változatot készül kiadni HomeStation néven. Hans Mosesmann, a Prudential Securities egyik elemzője a napokban elmondta, hogy a Microsoft terve igenis valós, és az eszköz még 2002-ben piacra kerülhet. Az EBN-nek adott interjújában Mosesmann hangsúlyozta, a közelmúltban megrendezett CES-en (Consumer Electronics Show - Szórakoztatóelektronikai Kiállítás) elég információt szerzett ahhoz, hogy megerősítse a HomeStation projekt létezését.

A HomeStation az Xbox játékkonzolra fog épülni, de a játékkonzol funkciók mellett egy otthoni digitális szórakoztatóközpont is lesz olyan funkciókkal, mint a digitális videófelvétel, illetve a DVD lejátszás. Mivel az Xbox PC alapokra épül, az extraszolgáltatások technikai megvalósítása nem jelenthet problémát. Mosesmann szerint a hangsúly a kiadási stratégián, illetve a gyártókapacitás kérdésén van.


Amennyiben a Microsoft Xbox sikeres lesz Európában és Japánban is, a HomeStation bejelentése valószínűleg az idei harmadik negyedévben megtörténik. A Prudential Securities elemzője úgy véli, az Xbox sikere esetén egyenes út vezet a HomeStation széleskörű elterjedéséhez is. A HomeStation segítségével a Microsoft ütőképes zenei- és videószolgáltatásokat indíthat, és a .Net stratégiáját is bevezetheti az otthonokba.

Az ár kérdése azonban kritikus lehet a társaság számára. Az Xbox a többi konzolhoz hasonlóan elsősorban az eladott játékok által termel hasznot a gyártónak, maga a konzol ezért "áron alul" kerül forgalomba. A HomeStation esetében ez azonban korántsem ilyen egyértelmű. Amennyiben a Microsoft a HomeStationt is kedvezményes áron árulná, nem biztos, hogy szolgáltatásaival képes lenne elegendő hasznot termelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • falu torreadora #27
  Balrol jobbra:

  Gameboy - N64 - Playstation 2
  Gameboy Advance - NES - Playstation
  Jaguar - CD-I - Xbox
  CDX - SNES - Lynx - Panasonic 3DO(?)
  Sega+SegaCD - Super Famicon
  Pocket Gameboy - Gameboy Color - Sega Nomad
  Dreamcast - Atari 5200 - NES robot(Rob?)
  Colecovision(?) - Gamecube

  Hianyzo cuccok: Gamegear, Turbographix Express, Virtual Boy, Vectrex, Microvision
  Micsoda trehanysag, milyen gyujto az ilyen ;^D

  Ja, es nem lesz Homestation az iden :)
 • WiLDoR #23
  maximálisan egyetértek ITEM-mel :DDD
 • Laalee #19
  ez a homestation veletlenül nem olyan lesz mint a pana fele cube? egy feljavitott x, nem uj konzol...
 • item #13
  CSAK A TV kéne a többi mehet a szemétre (konzol)...
 • Inquisitor #10
  Meg Video/TV-ON-DEMAND és gondolom lehet majd felvenni HDD-re a műsort, nem lesz az olyan szar ...
 • Dante #8
  máeminr tudod, nem tudok
 • Dante #7
  na CSOCSO, én erre nem mondok semmit úgy is tudok most mire gondolok éppen
 • CSOCSO #6
  arról nem is beszélve hogy az X en csak bukik az MS!
 • CSOCSO #5
  amugy amit idáig a HS ről mondtak pont nulla!dvd:) ennyi és? videofelvétel..igen hol homestation ez? az MS érzi hoyg az X je egy nulla lett szar lett!!!!!!
 • CSOCSO #4
  :)))) nyertél!