Csabi

Új Hitachi LCD monitorok

A lapos monitorok piacán az előrejelzések szerint a tavalyi évhez hasonlóan idén is nőni fog a kereslet. A Stanford Resources-iSuppli szerint 2001-ben körülbelül 13,5 millió darab LCD kijelzőt értékesítettek a cégek. Az idei évben a szakemberek jóslatai szerint 23,5 millió darab lapos monitor fog piacra kerülni. Ezért nem csoda, ha az LCD kijelzők fejlesztésével és gyártásával foglalkozó cégek újabb és újabb monitorokat mutatnak be annak érdekében, hogy a vásárlók megtalálhassák a nekik leginkább megfelelő modelleket.

A Hitachi LCD kijelzői is egyre népszerűbbek a felhasználók körében. A cég természetesen folyamatosan bővíti a kínálatát. Legutóbb két 17 colos modellel egészítette ki a termékpalettáját. Az új, CML170+ és CML170B+ típusú monitorok között tulajdonképpen csak a burkolat színében van különbség, hiszen az egyik csontszínű, míg a másik fekete. A legtöbb fontosabb műszaki paraméterben azonban megegyeznek.

A CML170+ és a CML170B+ típusú monitorok az eddigi CML170 modellre épülnek, viszont annál nagyobb teljesítménnyel és funkcionalitással rendelkeznek. Mindkét kijelző az 1280 x 1024 pixeles felbontást támogatja 75 illetve 60 Hz-es képfrissítési frekvencia mellett. Az új, 400:1 kontrasztaránnyal rendelkező LCD monitorok nagyon fontos jellemzője, hogy az analóg és a digitális interfészekkel is kompatibilisek, hiszen megtalálható rajtuk egy 15 pólusú D-sub és egy DVI-D bemenet is. Természetesen a digitális csatlakozó használata javasolt a lehető legjobb képminőség elérése érdekében.

A Hitachi új monitorainak fejlesztése során arra is ügyelt, hogy azok funkcionalitása megfeleljen a mai elvárásoknak. Ennek megfelelően a kijelzőit egy Kensington Security Porttal és integrált hangszórókkal is ellátta. A CML170+ megfelel a TCO '99 előírásoknak, míg a CML170B+ TCO '95 kompatibilis.

A Hitachi CML170+ szállítása január 16-án elkezdődött, míg a fekete színű CML170B+ február 7-én kerül forgalomba. Mindkét új monitor körülbelül 900 dollárba (250 000 forintba) kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Shrike #3
    miért nem? :)