Franczy

Véget ért a Pen Tablet pályafutása: vigyázz Tablet PC!

A Sony Electronics képviselői a napokban bejelentették, hogy a rendkívül kedvezőtlen eladási adatok miatt a Sony arra kényszerül, hogy felhagyjon egyik legérdekesebb számítógépes terméke, a Sony Vaio Slimtop Pen Tablet gyártásával és forgalmazásával.

A Sony ezen számítógépének különlegessége, hogy olyan érintőképernyővel rendelkezik, melyre a felhasználók kedvük szerint rajzolgathatnak a mellékelt digitális ceruza segítségével, sőt akár feljegyzéseket is készíthetnek közvetlenül a monitoron keresztül. Szakértők szerint sajnos nem meglepő, hogy a Sony Vaio Slimtop Pen Tablet nem lett hosszú életű, ugyanis megelőzte a korát, és jelenleg még nincs túl nagy kereslet az ilyen extravagáns számítógépek iránt.

A Sony vezetői tehát úgy határoztak, hogy bármennyire is innovatív szoftver- és hardvermegoldásokkal van teletömve a Sony Vaio Slimtop Pen Tablet névre keresztelt számítógép, amennyiben nincs igény az ilyen megoldások iránt, meg kell szüntetni a gyártását. A Sony képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az említett számítógépben megtalálható rendkívül fejlett technológiákkal várhatóan több új Sony termék esetében is találkozhatunk majd, azonban immár bizonyosra vehető, hogy a Vaio Slimtop Pen Tablet gyártását befejezték, és a Sony jelenleg nem rendelkezik olyan tervekkel, melyek szerint a Pen Tablet a közeljövőben bármilyen új formában piacra kerülne.

"A Vaio Slimtop Pen Tablet számítógép révén egy vékony piaci szegmensben szerettünk volna versenyezni, ám ez végül nem sikerült. Tény, hogy eleinte még elég jók voltak ezen mindenképpen exkluzív számítógépünk eladási mutatói, azonban később már alig tudtunk pár darabot eladni belőle, ennek pedig úgy vélem egyenes következménye, hogy most beszüntetjük a Vaio Slimtop Pen Tablet gyártását" - nyilatkozta Mark Viken, a Sony Electronics információtechnológiai termékek fejlesztésével foglalkozó részlegének az alelnöke.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a Sony Vaio Slimtop Pen Tablet sikertelensége azt mutatja, hogy a Microsoft által sokak szerint erőltetett Tablet PC, azaz tábla PC projekt is nagyon könnyen hasonló sorsra juthat. Erre azért kerülhet sor, mert bár a számítógépes felhasználók általában nyitottak az újdonságok felé, bizonyos szempontból rendkívül konzervatívak. Visszatérve a Sony különc PC-jére, a Pen Tablet sikertelenségében az eltúlzott ár is szerepet játszott, ugyanis a Pentium III-as processzorokkal szerelt PC ára 2499-2969 dollár körül mozgott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!