JohnnyCage

Ázsiai gyárat keres a Microsoft Xbox konzoljának

A szoftveróriás keddi bejelentése szerint a társaság jelenleg gőzerővel keres egy olyan ázsiai gyárat, ahol a társaság japán piacra szánt Xbox játékkonzoljai készülhetnének.

Hirosha Ohura, a Microsoft Japan igazgatója elmondta, hogy a társaság eleinte a mexikói gyárból fogja Japánba szállítani Xbox konzoljait, a jövőben azonban szükség lehet egy ázsiai gyártóra, amennyiben a kereslet megnövekedik. "Jelenleg keresünk egy lehetséges gyártóközpontot az ázsiai régióban. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy a magyarországi és mexikói gyártókapacitás kevésnek fog bizonyulni" - mondta Ohura.

A Microsoft a tervek szerint február 22-én, 264 dollárnak megfelelő jenért adja ki az Xbox játékkonzolt Japánban. Az eszközt a társaság partnere, a szerződéses gyártó Flextronics készíti Mexikóban, illetve Magyarországon, az évi 1 milliárd dolláros szerződésnek megfelelően. A szoftveróriás júniusig bezárólag mintegy 4,5 - 6 millió konzol leszállítását tervezi.

Ohura nem árult el sokat a Japán kiadásról, így azt sem tudni, mennyi Xbox konzol eladására számít a társaság a japán piacon. Szintén nem tudni, hogy a Microsoft mennyi játékkonzolt szállít a japán kiadáshoz, az elemzők azonban hozzávetőleg 300 ezer darabra számítanak. Az Xbox japán sikerei nagymértékben függnek a kiadáskor, illetve közvetlenül azt követően elérhető japán játékok választékától, ezért a Microsoft igyekszik minél több exkluzív játékot szerezni a konzolhoz. A társaság a megfelelő játékellátás érdekében azt is fontolóra vette, hogy megszerez néhány kisebb, tehetséges játékfejlesztőkkel rendelkező szoftvercéget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CSOCSO #2
    az xbox max oroszországnak jönne be,,,, ott vannak a nagy dolgok mig japán mindig a pici ktyükről voltak híresek:)