Franczy

Exkluzív Nokia mobiltelefonok a láthatáron

A Nokia képviselői a finnországi Helsinkiben pénteken bejelentették, hogy a Nokia mihamarabb be szeretne törni a luxuscikkek piacára, ezt pedig a cég vezetői úgy képzelik el, hogy a Nokia a közeljövőben piacra dob olyan, kézzel gyártott, kis sorozatokban készülő mobiltelefonokat, melyeket többek között drága ékkövekkel, sőt akár gyémántokkal díszítenek majd fel. Ennek érdekében a Nokia létre is hozott egy külön részleget, a Vertut, mely működését január végén kezdi meg, és amely részlegnek elsődleges feladata az lesz, hogy mihamarabb olyan, státuszszimbólumnak is beillő exkluzív mobiltelefonokat fejlesszen ki, melyeket aztán a Nokia a nagyon vastag pénztárcájú vásárlóknak kínálhat megvételre.

A közeljövőben debütáló rendkívül exkluzív mobiltelefonjainkkal kapcsolatban jelen pillanatban lényegében még semmilyen konkrét információt nem tudunk adni - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Tapio Hedman, a Nokia szóvivője. Szakértők szerint a Nokia mostani bejelentése csak első hallásra tűnik meglepőnek, ugyanis szerintük teljesen logikus, hogy amennyiben a mobiltelefonok fejlesztésével és gyártásával foglalkozó cégek folyamatosan növekedni szeretnének, akkor számukra teljesen új piaci szegmensekbe is meg kell próbálkozniuk betörni, a Nokia pedig most pontosan ezt teszi. Az persze már más kérdés, hogy a Nokia most bejelentett tervezete végül sikeres lesz-e.

A szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy a Nokia a mostani ötlete révén semmiképpen sem találta fel a spanyolviaszt, ugyanis a rivális mobiltelefongyártó cégek immár több éve foglalkoznak kis sorozatban készülő exkluzív termékek gyártásával, igaz a cégek ezen tevékenységeiről az eddigiekben nem túl sokat lehetett hallani. Mindenesetre tény, hogy az elmúlt években a svéd Ericsson számos közel-keleti ügyfelének gyártott és szállított le aranyozott mobiltelefonokat, a Motorola pedig arany- és gyémántberakású mobiltelefonokat is készített a közelmúltban a tehetősebb arab olajsejkek részére. A Nokia tehát egyelőre még zöldfülűnek számít ebben a piaci szegmensben, igaz a finn cégnek is volt már egy exkluzív luxusterméke, mely nem volt más, mint a parányi 8850-es mobiltelefon aranyozott változata, ezt a modellt azonban csak az ázsiai piacokon lehetett beszerezni. Egyes becslések szerint egyébként a közeljövőben debütáló exkluzív Nokia mobiltelefonok ára elérheti, sőt akár meg is haladhatja a 4000 dollárt, így sokak szerint kérdéses, hogy a világon hányan lesznek olyanok, akik ennyi pénzt szánnak majd egy csicsás mobiltelefonra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zsocy #9
  Jól fog mutatni az olajjal foglalkozó becsületben megkopaszodott vállalkozóknál.Mondjuk a csehóban az asztalra csapva a lófarkas mercikulcs mellett, esetleg izléses lila dzsoggingból előkandikálva természetesen bőrtokban:)úristen...
 • tomcs #5
  most erre azt lehet mondani hogy nem idotallo. aranybol meg idotallo dolgokat erdemes csinalni, pl egy nyaklanc 500 ev mulva is lehet hogy nyaklanc lesz de egy ilyen telefon mar 2-3 ev mulva elmaradott lesz, 10 ev mulva meg nem tobb mint 1 aranydoboz ablakkal es gombokkal
 • Break #4
  ha valaki +teheti, hát vegye +...én nem engedhetem + magamnak, nem is veszek, de ha valaki +veszi, hát vegye!
 • Gabest #3
  Elítélem azokat, akik elítélnek másokat!
 • OliApa #1
  Köcsög sznobok voltak, vannak, lesznek. . .