Csabi

Hamarosan jönnek a 2,2 GHz-es PC-k

Az Intel a jelenlegi tervei szerint hétfőn fogja hivatalosan is bemutatni a legújabb Pentium 4 processzorait, amelyek egyébként a Japán kereskedőknél már beszerezhetők. Az új CPU-k legérdekesebb jellemzője, hogy a 0,13 mikronos gyártási technológiákkal készülő Northwood processzormagra épülnek, 512 KB L2 cache-t tartalmaznak, és kezdetben 2 illetve 2,2 GHz-es frekvenciával működnek.

Az új processzorok megjelenése várhatóan nemcsak a már megszokott Intel és AMD közötti versengésre lesz hatással, hanem a számítógépgyártók közötti rivalizálás is fokozódni fog. A nagyobb cégek szinte kivétel nélkül türelmetlenül várják, hogy elkezdhessék forgalmazni a legújabb CPU-kra épülő PC-iket. Az eddig napvilágot látott információk szerint többek között az IBM, a Gateway, a Compaq Computer, a Dell Computer, a Hewlett-Packard és a Micron PC terveiben is szerepel 2,2 GHz-es Pentium 4 alapú számítógépek bemutatása. Az IBM szóvivője elmondta, hogy a cége január végén fogja piacra dobni a 2,2 GHz-es Pentium 4-gyel megvásárolható rendszerét. Szakemberek szerint, a legújabb Intel processzorokra épülő csúcskategóriás PC-k átlagosan körülbelül 2000 dollárba fognak kerülni.

Piaci elemzők szerint az új, nagy teljesítményű PC-k iránti kereslet nagysága egyelőre nehezen megjósolható, ugyanis nem lehet előre tudni, hogy a vásárlók mennyire tartanak igényt ezekre a nagy teljesítményű számítógépekre. Roger Kay, az IDC egyik elemzője elmondta, hogy az esetek túlnyomó részében a jelenlegi PC-k is képesek kiszolgálni a legnépszerűbb alkalmazásokat. A szakember úgy látja, hogy 2,2 GHz-es Pentium 4 processzorokra épülő számítógépeket elsősorban a komolyabb teljesítményt igénylő játékprogramokhoz fogják vásárolni a felhasználók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!