JohnnyCage

A Microsoft beperelte a Lindows készítőjét

A Windows operációs rendszert fejlesztő Microsoft a napokban pert indított a Lindows nevű szoftvercég ellen, mivel az óriáscég szerint a társaság megszegte "Windows" márkanevét.

A nyugat-washingtoni Kerületi Bíróságon bejegyzett vád szerint a szoftveróriás Microsoft azt akarja elérni, hogy a Lindows megváltoztassa saját- és szoftvere nevét. Az apró társaság egyébként egy olyan Linux verziót készít, amely képes futtatni a Windows programokat is. - Nem arra kérjük a bíróságot, hogy tiltsa meg a szoftver készítését, mindössze azt szeretnénk elérni, hogy a társaság megváltoztassa a felhasználókat könnyen megtévesztő, és jogainkat sértő nevet - mondta Jim Murchinson, a Microsoft szóvivője.


A Lindows egyik szóvivőnője elmondta, hogy még nem látták a vádiratot, így egyelőre nem tudnak érdemi információval szolgálni az ügyben.

A San Diego-i központú Lindows-t Michael Robertson, az MP3.com online zenei weboldal társalapítója indította útjára az idei év folyamán, nem sokkal azután, hogy a zenei vállalkozást 370 millió dollárért eladta a szórakoztatóipari óriás Vivendi Universalnak.

A Microsoft szerint a társaság az elmúlt 18 év folyamán mintegy 1,2 milliárd dollárt áldozott a személyi számítógépek 90 százalékán megtalálható Windows népszerűsítésére, és nem hagyhatja, hogy a Lindows veszélyeztesse a márkanév értékét. - A Lindows név olyan mértékben hasonlít a Windowsra, hogy a felhasználók azt hihetik, az előbbit is a Microsoft, vagy egy, a Microsofttal együttműködésben álló cég készítette, illetve a Microsoft licenszelte azt a készítőnek - áll a szoftveróriás vádiratában. Murchinson elmondta, a washingtoni központú Microsoft reméli, a bíróság megoldja a kellemetlen szituációt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Pheel #47
  Megmondtad a TRUE-t :)
 • mikike #33
  mi a különbség a Coca Cola és a Tesco Cola között?
 • OliApa #29
  Mit vársz 1 olyan országtól, ahol az autógyártóknak kötelező ráírni a visszapillantó tükörre, hogy: amit Ön lát a tükörben, az a jármű mögött helyezkedik el! :)
 • CAD #24
  Amerikaban azert is le7 perelni, ha csunyan neztel valakire ;>>.
 • Mister #12
  Miért?
  Eddgi fizettél az MS szoftveredért, amit használsz a gépeden?!?
 • CAD #10
  En ms helyebe megvettem volna a ceget es bezartam volan ;> - de ez igy vegulis tok ingyen reklam ms-nek es windowsnak, szal talan megsem ;>.
 • Break #9
  Igaz!!
 • TheZsenyka #5
  A Microsoft mindent megtesz, hogy monopolhelyzetét megtartsa. Nyílván el is fogják tiltani a perelt céget a "jogsértés folytatásától". Kapják bééé...
 • balumaci #4
  buzi májkroszoft!
 • Aquli #1
  Hulye Microsoft! Ebbol is latszik, hogy mekkora nag pöcsök!