JohnnyCage

A Microsoft beperelte a Lindows készítőjét

A Windows operációs rendszert fejlesztő Microsoft a napokban pert indított a Lindows nevű szoftvercég ellen, mivel az óriáscég szerint a társaság megszegte "Windows" márkanevét.

A nyugat-washingtoni Kerületi Bíróságon bejegyzett vád szerint a szoftveróriás Microsoft azt akarja elérni, hogy a Lindows megváltoztassa saját- és szoftvere nevét. Az apró társaság egyébként egy olyan Linux verziót készít, amely képes futtatni a Windows programokat is. - Nem arra kérjük a bíróságot, hogy tiltsa meg a szoftver készítését, mindössze azt szeretnénk elérni, hogy a társaság megváltoztassa a felhasználókat könnyen megtévesztő, és jogainkat sértő nevet - mondta Jim Murchinson, a Microsoft szóvivője.


A Lindows egyik szóvivőnője elmondta, hogy még nem látták a vádiratot, így egyelőre nem tudnak érdemi információval szolgálni az ügyben.

A San Diego-i központú Lindows-t Michael Robertson, az MP3.com online zenei weboldal társalapítója indította útjára az idei év folyamán, nem sokkal azután, hogy a zenei vállalkozást 370 millió dollárért eladta a szórakoztatóipari óriás Vivendi Universalnak.

A Microsoft szerint a társaság az elmúlt 18 év folyamán mintegy 1,2 milliárd dollárt áldozott a személyi számítógépek 90 százalékán megtalálható Windows népszerűsítésére, és nem hagyhatja, hogy a Lindows veszélyeztesse a márkanév értékét. - A Lindows név olyan mértékben hasonlít a Windowsra, hogy a felhasználók azt hihetik, az előbbit is a Microsoft, vagy egy, a Microsofttal együttműködésben álló cég készítette, illetve a Microsoft licenszelte azt a készítőnek - áll a szoftveróriás vádiratában. Murchinson elmondta, a washingtoni központú Microsoft reméli, a bíróság megoldja a kellemetlen szituációt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #47
    Megmondtad a TRUE-t :)
  • mikike #33
    mi a különbség a Coca Cola és a Tesco Cola között?
  • OliApa #29
    Mit vársz 1 olyan országtól, ahol az autógyártóknak kötelező ráírni a visszapillantó tükörre, hogy: amit Ön lát a tükörben, az a jármű mögött helyezkedik el! :)
  • CAD #24
    Amerikaban azert is le7 perelni, ha csunyan neztel valakire ;>>.
  • Mister #12
    Miért?
    Eddgi fizettél az MS szoftveredért, amit használsz a gépeden?!?
  • CAD #10
    En ms helyebe megvettem volna a ceget es bezartam volan ;> - de ez igy vegulis tok ingyen reklam ms-nek es windowsnak, szal talan megsem ;>.
  • Break #9
    Igaz!!
  • TheZsenyka #5
    A Microsoft mindent megtesz, hogy monopolhelyzetét megtartsa. Nyílván el is fogják tiltani a perelt céget a "jogsértés folytatásától". Kapják bééé...
  • balumaci #4
    buzi májkroszoft!
  • Aquli #1
    Hulye Microsoft! Ebbol is latszik, hogy mekkora nag pöcsök!