Franczy

Hamarosan az Xbox is csatlakozik az internetre

A Microsoft képviselői a tegnapi nap folyamán Tokióban bejelentették, hogy a cég első játékkonzoljának, az Xboxnak a megjelenését követően legkésőbb hat hónappal beindítják majd az Xbox-szal kapcsolatos online, azaz internetes játékszolgáltatásokat. Ahogy arról már többször beszámoltunk, az Xbox az Egyesült Államokban november közepén debütált, és azóta a Nintendo ugyancsak vadonatúj játékkonzoljával karöltve vezeti az eladási listákat. Richard Belluzzo, a Microsoft elnöke a napokban egyébként azt nyilatkozta, hogy a japán konzolrajongók megnyugodhatnak, ugyanis a dolgok jelenlegi állása szerint semmi sem gátolhatja meg az Xbox 2002. február 22-én esedékes debütálását.

Szakértők szerint mindenképpen elismerésre méltó a Microsoft Xbox-szal kapcsolatos teljesítménye, ugyanis a szoftveróriásnak egy számára lényegében teljesen ismeretlen piaci szegmensben is sikerült megvetnie a lábát. Az pedig nem is lehet kérdéses, hogy a Microsoft számára nem egyszerű egy olyan piaci szegmensben versenyeznie, mely szegmensben olyan elektronikus játékpiaci óriásvállalatok vannak jelen nagyon komoly erőkkel, mint például a Sony, vagy a Nintendo. A szakértők nagy része abban is egyetért, hogy az Xbox eladásoknak újabb nagy lökést adhat, hogy a Microsoft a vadonatúj konzol debütálását követően hat hónapon belül beindítja internetes Xbox játékszolgáltatásait.

Az üggyel kapcsolatban egyébként a Nippon Telegraph and Telephone cég leányvállalata, a különböző telefonos szolgáltatásokkal foglalkozó NTT Communications és a Microsoft már márciusban megegyezett, melynek értelmében a két óriáscég elkötelezte magát a mellett, hogy a játékosok mihamarabb már az Xbox konzoljuk segítségével is játszhassanak az interneten keresztül, azonban erről a szerődésről az eddigiekben ennél több konkrétum nem derült ki.

"A márciusban kötött együttműködési szerződés arra vonatkozik, hogy az NTT Communications és a Microsoft szoros együttműködés keretében mindent megtesz annak érdekében, hogy az Xbox mihamarabb csatlakoztatható legyen az internetre, vagyis, hogy az Xbox tulajdonosok minél előbb játszhassanak akár egymás ellen is. Kijelenthetem, hogy az Xbox-szal kapcsolatos internetes szolgáltatások az Xbox amerikai debütálását követően hat hónapon belül beindulnak, majd ezt követően ezen szolgáltatások Japánban is elérhetőek lesznek" - nyilatkozta a napokban egy sajtókonferencián Hirohisa Oura, a Microsoft japán Xbox részlegének ügyvezető igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bogugergo #19
    hello chipelt xbox-ot hogy lehet nethez csatlakoztatni??
    kiváncsin lennék mert van egy és szeretném csatlakoztatni
  • Ramza #14
    Ejnye PyRex :)
    Ha neked lenne otthon (figyelj a feltételes módra :) másfél éve egy géped, és most kapnál egyszerre két újabbat (nem jobbat, nem szebbet, hanem újjabbat - más játékokkal), akkor bekapcsolnád-e a régit? Lecseng ez hamar, aztán visszakapcsolják azt a ps2-t :)
  • Alien! #12
    Nem is te lennél...
  • PyRex #9
    En is nyomtam Halot-t, meg DOA3-at is, sot, Gotham-et is :)

    Bp. X-Multimedia -ban ki lehet probalni X-et, GC-t is... (PS2 arra mar lejart lemez :))))))

    PyRex