JohnnyCage

Compaq PC-k RealNetworks szoftverekkel

A RealNetworks Inc. a napokban jelentette be, hogy a világ második legnagyobb PC gyártójaként ismert Compaq Computer a jövőben minden új számítógépén megtalálhatóak lesznek a társaság szoftverei.

A Compaq számítógépeire való előtelepítés komoly lendületet adhat a RealNetworks Inc. új, előfizetés-alapú szolgáltatásainak. A magánfelhasználókat célzó Compaq PC-ken a jövőben megtalálható lesz a RealOne szoftver, amely többek között internetes audió- és videófájlok lejátszására, valamint zenék felvételére és tárolására alkalmas, közölte Larry Jacobson, a RealNetworks operációs vezetője. A megállapodás értelmében a Compaq otthoni PC-i mindemellett a RealNetworks fizetős szolgáltatásait is népszerűsíteni fogják, amelyek havidíj ellenében exkluzív sportesemények, szórakoztató- és egyéb tartalom elérését teszik lehetővé, mondta a vezető.

Az elemzők szerint a mostanihoz hasonló szerződések elengedhetetlenül szükségesek a RealNetworks számára, hogy felvehesse a versenyt a Microsofttal az internetes médiaiparban. A Microsoft saját szoftvere, a Windows Media Player ugyanis komoly előnyöket élvez, mivel integrálva van a szoftveróriás operációs rendszereibe. Jackobson szerint a társaság a hasonló szerződésekkel tovább növeli előnyét az online médiaiparban.

A közeljövőben megjelenő Compaq PC-ken már az alapértelmezett audió CD, illetve MP3 lejátszó is a RealNetworks szoftvere lesz. A Compaq billentyűzeteken ráadásul külön gomb szolgál majd a RealOne weboldal elérésére. - Ez az eddigi legmélyrehatóbb együttműködési megállapodásunk - mondta Jackobson.

A RealOne szoftver végleges változatának elkészüléséig, azaz jövő márciusig a RealPlayer és RealJukeBox szoftverek kerülnek a Compaq otthoni PC-ire.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!