Franczy

Nem egészségkárosítóak a PS One perifériák

A Sony Computer Entertainment Europe Limited (SCEE) a napokban megerősítette, hogy a holland környezetvédelmi hatóságok megállapították, hogy az elsőgenerációs PlayStation játékkonzolokhoz, azaz a PlayStation One-okhoz csomagolt, külsős cégek által gyártott perifériák kadmium szintje meghaladja a holland környezetvédelmi törvények által előírt értéket. Ennek következtében az Európai Unió különböző régióiba szánt PlayStation One szállítmányok kiszállítását ideiglenesen felfüggesztették, vagyis a problémásnak talált konzolok ideiglenesen nem hagyhatják el a holland vámszabad raktárakat.

A korábbi híradásokkal ellentétben, a holland környezetvédelmi hatóságok nyilvánosságra hozták, hogy a problémásnak talált Sony PlayStation One perifériák semmilyen veszélyt nem jelentenek az azokat használó felhasználók egészségére, ugyanis a perifériák olyan formában tartalmazzák az amúgy nagyobb mennyiségben egészségre veszélyes kadmiumot, hogy az közvetlenül semmilyen hatással nincs az emberi szervezetre. Ennek tudatában a holland hatóságok nem az esetleges közvetlen egészségügyi behatások miatt fogták vissza az Európai Unió különböző országaiba szánt PlayStation One szállítmányokat, hanem azért, mert a problémásnak talált perifériák hosszabb távon jelenthetnek veszélyt a környezetre. Itt a holland hatóságok minden bizonnyal arra gondoltak, hogy a környezetre káros lehet, ha a túl magas kadmium tartalmú perifériákat használatuk után, vagyis évek múltán nem megfelelő módon semmisítik meg, vagy dolgozzák fel.

A Sony Computer Entertainment Europe Limited mindenesetre fenntartásokkal kezeli az ügyet, ugyanis úgy véli, hogy a holland környezetvédelmi hatóságok némileg különös módon értelmezték az ide vonatkozó jogszabályokat. Az SCEE ennek ellenére természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a PlayStation One játékkonzolok ne tartózkodjanak túl sokáig a holland raktárakban, ennek érdekében pedig azonnali hatállyal megkezdik a külsős beszállítóktól származó és a hollandok által bizonyos szempontból problémásnak talált perifériák cseréjét. Az SCEE reményei szerint néhány PlayStation One szállítmány már december közepén elhagyhatja a holland raktárakat, ezt követően pedig várhatóan mihamarabb helyreáll majd a rend, vagyis az Európai Unió országaiba zavartalanul folyhat a PlayStation One konzolok beszállítása. Ezenkívül említést kell tennünk arról, hogy a holland hatóságok akciója a Sony második generációs játékkonzolját, a PlayStation 2-t nem érinti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • liquid #9
    A francba, pedig már épp perelni készültem, hogy a rohadék ps miatt fáj mindig a hátam. Szerintem akkor is káros, beprlem öket, a hétszentségit!!! :-)
  • sanya_ #7
    A sony előtt meg a konkurencia csúsztattta a hivatalnokok zsebébe a brittékot hogy járassák le. Tök jó üzlet.
  • Laalee #6
    ahham sony baratunknak ez nehany ezresebe kerult... a holland hivatalnokok is megkenhetök, egy kedvezöbb kep kialakitasa vegett...
  • Ramza #5
    Huhhh... Akkor mégis megehetem :)
  • Alien! #2
    Egy olyan országban ahol úgy szív mindenki mintha kötelező lenne,és csak vörös szemű állatokkal van tele a város,ilyennel problémáznak....Nevetséges...