Gyurkity Péter

Jövő tavasszal jelenik meg a PlayStation 3

A Sony bejelentette, hogy a májusban esedékes E3 kiállításon mutatják majd be a következő generációs PlayStation játékkonzol első teljesen működőképes verzióját.

Ken Kutaragi, a Sony elnökhelyettesének nyilatkozata, illetve a korábban ismertetett útiterv alapján ugyanakkor az is kiderült, hogy a PS3 csak a vállalat pénzügyi évének végén kerül a boltok polcaira. A Sony 2004-es pénzügyi éve 2005. március 31-én zárul le, így a legtöbb elemző január, illetve február hónapra teszi a játékkonzol megjelenését - jóllehet az útiterv szerint a fejlesztői kit egészen áprilisig nem lesz elérhető.

Klikk ide! Klikk ide!

A vállalat hordozható játékkonzolja, a PlayStation Portable (PSP) esetében már pontosabb információval szolgált Kutaragi: a PSP Japánban még karácsony előtt kapható lesz, míg az európai, illetve amerikai piacon a tervek szerint márciusban jelenik meg. A PlayStation 3 "Cell" kódnevű processzorának próbagyártása már májusban megkezdődött. A lapkákat a Sony Nagaszakiban található komplexumában készítik, és a tervek szerint az új processzor még az idei évben bemutatkozhat az IBM egyes munkaállomásaiban.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Sony PlayStation Portable - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A következő E3 kiállítás mérföldkőnek bizonyulhat a következő generációs játékkonzolok küzdelmében. A Sony egyik legfőbb riválisának számító Nintendo nyilatkozata szerint szintén ezen a kiállításon lesz először látható "Revolution" kódnevű legújabb játékkonzoljuk. A tervek szerint a Microsoft jóval korábban, már a szeptemberben esedékes X04 kiállításon lerántja a leplet az Xbox utódjáról, de az első példányok csak januárban kerülnek forgalomba, és az Xbox 2 az E3 alatt is fontos szerepet tölt majd be a Microsoft bemutatóin.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [Jakuza] #12
    Itt a spangli konzol mukik.


    March 14, 2006 - Though Sony has been steadfast in sticking with its "Spring 2006" launch timeframe for the PlayStation 3, the morning edition of Japanese business paper Nihon Keizai Shimbun is reporting that the system will see its release pushed back until early November of this year.


    Citing problems with finalizing the copy protection scheme for Blu-ray, which the PlayStation 3 will employ as its removable media, Nihon Keizai Shimbun believes that the system will hit store shelves some six months later than expected. According to the paper, the Blu-ray copy protection problem is the only thing holding back the release of the console as its other core parts, including the cutting edge Cell processor, are all on schedule.
  • [Jakuza] #11
    Nem lesz ebbol tavasz, kar remenykedni.
  • vg #10
    nah....
  • tajfun #9
    Foleg a jatekok hozza. Konzolon azzal szokas megpumpolni a juzereket.
  • tajfun #8
    Hat te PCt?
  • Tetsuo #7
    Hanem qrva sokba is kerül?
  • cSuwwi #6
    Reméljük hogy nem csak "kuva jól néz ki"...
  • Herkulles #5
    Ez a PSP kuva jól néz ki...
  • IGAZIWILLIAMS #4
    hö-hö-hö...melyik évben láttál te utoljára konzolt haver?
  • tajfun #3
    Hat csak annyira alternativa, mint a mobiltelefon. Semennyire. Nem 1 kategoria. A konzol az csak konzol, nem tobb. Arra jo, masra nem.