Csabi

Hibás iPod audiolejátszók

Az Apple az iPod digitális audiolejátszóját októberben mutatta be. A készülékről azt mindenképpen érdemes tudni, hogy nagy teljesítményt és könnyű hordozhatóságot biztosít. A beépített 5 gigabájt kapacitású merevlemezen akár 1000 darab MP3 formátumú fájl is tárolható. Az iPod az MP3 mellett támogatja a WAV és az AIFF formátumokat is. A zenék FireWire interfészen keresztül könnyen és nagyon gyorsan tölthetők át olyan számítógépekről, amelyeken a Mac OS 9 vagy a Mac OS X operációs rendszerek valamelyike is megtalálható.


Úgy tűnik, hogy az Apple az audiolejátszásra alkalmas hardver- és szoftvereszközeivel az utóbbi időben nem túl szerencsés. Körülbelül egy hónappal ezelőtt a cég arra figyelmeztette a felhasználókat, hogy az iTunes 2.0 alkalmazása a telepítés során egyes esetekben letörli a merevlemezt. Azóta az Apple természetesen kijavította a programját. A napokban azonban az iPod készülékekkel kapcsolatban is problémák merültek fel, amelyet a cég már orvosolt is.

Az Apple szerint egyes iPod készülékek a Sleep módból nem kapcsolhatók vissza, ha az akkumulátorok egy bizonyos szintnél jobban lemerülnek. A cég a beszámolójában azt közölte, hogy a hiba csak kevés audiolejátszó esetében fordul elő, de sajnos arról nem tett említést, hogy konkrétan mely iPod készülékekkel van probléma. Ehelyett az Apple azt javasolja a felhasználóknak, hogy töltsék le a weboldaláról azt a javítást, amely orvosolja a hibát.

Az Apple néhány tanácsot is adott azoknak a felhasználóknak, akik már szembesültek a problémával. A cég azt javasolja, hogy próbálják meg csatlakoztatni a készüléküket a hálózati adapterhez, és indítsák újra az iPodot a Menu és a Play gombok folyamatos lenyomása mellett. Ha ez nem segít, akkor minden áramforrástól el kell választani a készüléket, és 24 óra múlva újra kell indítani. Ha még így sem indul el az iPod, akkor érdemes szervizhez fordulni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • braindance #8
    zero:
    Talán azért nem írtam azt hogy Win Suxx, Bill Gates buzi, mert nem szoktam ilyeneket írni.

    b és gz8 kedves üzenetei után sem.

    Én használtam Windows-t, sokat, hosszú ideig, kialakult róla bennem egy kép.
    Aki használt Mac OS-t, sokat, hosszú ideig, annak komolyan is veszem a véleményét.

    "De az APPLE gyártja, nem??"

    Persze hogy az apple gyártja (gyártatja), de akkor miért "Resist macintosh!"
    Miért nem resist Apple?

    Oly egyszerű, nemcsak azzal fejezhetitek ki ellenszenveteket hogy nem vesztek se iPod-ot, se Macintosh-t, hanem nem is raktok fel Quicktime-ot a gépetekre...

    Furcsa, de bennem nincs Resist MS érzés, csak nem szeretem a szoftvereiket...
  • braindance #6
    Most akkor meg mi van?
    Win-hez még mindig több service pack jön ki...
    :)
  • b #2
    és használni azt sztív dzsobszon. resist mekintos. :)