Csabi

Audiolejátszó IBM merevlemezzel

Az E-Digital a legújabb audiolejátszójának a Treo 10 nevet adta. A Treo név nem teljesen ismeretlen a hordozható készülékek piacán, hiszen a Handspringnek is van egy ilyen elnevezésű termékcsaládja, igaz ahhoz mobiltelefonokkal kombinált PDA-k tartoznak. A Treo 10 viszont egy jó teljesítményű, funkciókban gazdag digitális audiolejátszó, amelyet a cég igyekezett úgy kifejleszteni, hogy az minden tekintetben megfeleljen a mai elvárásoknak.

A Treo 10 nagyon könnyen hordozható, hiszen akár egy zsebben is elfér. A nagysága egészen pontosan 118 mm x 19,5 mm x 77 mm, és a súlya sem haladja meg a 300 grammot. Mindezek ellenére a készülék akár 150 órányi, megfelelően tömörített zene tárolására is alkalmas. Ez többek között a beépített, 2,5 colos IBM Travelstar merevlemeznek köszönhető, amelynek kapacitása 10 gigabájt. Az IBM meghajtója a nagy teljesítmény mellett alacsony fogyasztású működést biztosít. Az E-Digital szerint az új audiolejátszó körülbelül hat órán keresztül használható egy feltöltéssel. Az akkumulátorok élettartama azzal is növekszik, hogy a merevlemez nem működik folyamatosan, ugyanis a lejátszás egy olyan cache-ből történik, amely körülbelül 8 percnyi audio tárolására alkalmas.

A Treo 10 az MP3 és a Windows Media audioformátumokat támogatja. A használatát jelentősen megkönnyíti a háttérmegvilágításos, 100 x 64 pixeles LCD kijelző, amelyen egy könnyen kezelhető menürendszer jeleníthető meg. A jó minőségű audiolejátszásról egy 16 bites, 150 MHz-es DSP (Digital Signal Processor) gondoskodik. Az új készülék a MicroOS 2.0 operációs rendszerre épül.

A Treo 10 USB interfészen keresztül csatlakoztatható a számítógépekhez. Az audiolejátszóhoz mellékelt MusicMatch Jukebox és MCP Music Explorer szoftverek segítségével a zenék könnyen kezelhetők, és tölthetők át a kis készülékre. A programok a Windows 98 Second Edition, a Windows ME, a Windows 2000 és a Windows XP operációs rendszerekkel kompatibilisek.

Az E-Digital legújabb, Treo 10 nevű digitális audiolejátszóját 249 dollárért (70 000 forintért) lehet megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • misran #5
    Nem hiszem hogy egy winyot a dobalasra terveztek, mindegy mekkora. Ezt kicsit parazom en is, de amugy jol hangzik. 70et meg adnek is erte , kar hogy mikorra ideer ( 2-3 ev mulva ) 150be fog kerulni. Optimizmus!
  • mir #4
    ha ne... 2.5 colos vnyó... azaz kb. 6.25 Cm. ebből vagy 1 Cm a felfügg. 5.25/2 = 2.125 cm. ez télleg elhanyagolható. nem hiszem, hogy ennek olyan sok baja lesz, hogyha leesik. erre van tervezve... ez nem PC vinyó...
  • dewdew #3
    Ha a 8 perces buffer alatt vagod foldhoz, akkor ki kell birnia. Ha meg epp porog a wincsi, akkor cumi.
    De kapacitasban veri a Rio-t.
  • dewdew #1
    Kiraly!
    Olcsobb, kisebb es konnyebb a Creative lejatszojanal.